Voluntariat in Africa

1 Mar

De 23 de ani de cand consum oxigenul aproape degeaba pe pamantul asta am avut ganduri sinucigase (dupa cum zic prietenii mei) in care am vrut ba sa ma inrolez in armata, ba la crucea rosie, ba sa ma implic in diverse actiuni de voluntariat. Ultima am si facut-o.

Apropo de dorinte, la inceputul facultatii imi doream foarte mult sa ma fac fotograf de razboi, dar cu timpul am realizat ca fotografia e chiar o arta, iar mie-mi lipseste talentul. Asa ca, in iarna lui 2011 m-a lovit o alta idee geniala. Dezamagita de nereusitele pe plan personal si profesional, am zis ca iau o pauza de la farmecul romanesc si o tai un an jumate in Africa. Problema e ca degeaba iti doresti sa fii voluntar pentru ca e nevoie de ceva mai mult decat vointa si putere. Aveam nevoie si de o suma consistenta care sa ma duca pe meleagurile vecine. Din lipsa de sponsori, am abandonat-o si pe asta, dar nu definitiv.

Voluntariatul din Africa presupune un stagiu de pregatire in Danemarca de 12 luni si 8 luni de munca propriu-zisa intr-o tara din Africa. Bineinteles, in Danemarca nu pierzi timpul degeaba asa cum faceai la scoala. Nu ti se permite sa chiulesti si trebuie sa muncesti pentru mancarea si conditiile care ti se ofera. Pe langa asta, ai diferite activitati prin care promovezi programul de voluntariat, strangi fonduri pentru copiii din Africa si tot ce tine de buna organizare a echipei cu care vei pleca peste mari si tari.

Asa ca, dragii mei, daca mai exista niste „sinucigasi” ca si mine si doresc mai multe informatii despre programul de care pomeneam mai sus, lasati un comment mai jos si promit sa va lamuresc.

Mai multe informatii gasiti si pe site-ul lor.

Pis!

PS: propunerea de primavara cu o halba de bere pe terasa ramane valabila 🙂

37 Responses to “Voluntariat in Africa”