Vine toamna-n Timisoara cu alaiul ei, cu Plai, cu tot!

13 Sep

Nu ai cum sa nu iubesti Timisoara mai ales vara si toamna cand evenimentele sufera un bum de rangul big bang.

In weekend-ul asta are loc cel mai frumos festival din banat, adica Plai. Pentru cei care inca nu stiu despre ce e vorba, luati loc ca va explic.  Plai este un festival care-ti propune sa faci turul lumii in doar 3 zile cu ajutorul artistilor care-i trec pragul si nu numai. Plai nu inseamna doar zdranganeala. Plai iti propune o serie de activitati variate si pentru toate gusturile:  ateliere de creatie, workshopuri, ne pune la dispozitie scurtmetraje, filme, proiectii si tot ce reuseste sa va mai treaca prin minte gasiti acolo. Va las programul ca sa va faceti o idee.

Pe langa cele enuntate mai sus, va voi vorbi si despre activitatea celor de la Marele Ecran la Plai pentru ca imi sunt prea dragi, muncesc mult si fac doar lucruri frumoase. Timp de 3 zile, Marele Ecran ne pune la dispozitie scurtmetraje, filme, documentare si animatii. Sa le luam pe rand.

Vineri revedem filmele premiate la Timishort si apoi ne delectam cu o serie de scurtmetraje romanesti la Noaptea Alba a Filmului Romanesc adusa de TIFF. Tot in cadrul Noptii Albe, avem la Cinema Timis doua filme din 2011: Din dragoste, cu cele mai bune intentii ( Adrian Sitaru)) si Ceva bun de la viata in regia lui Dan Pita.

Sambata avem parte de alte filme exceptionale. Revedem cel mai vechi film animat Aventurile Printului Ahmed, iar  din regia lui Dan Pita si Mircea Veroiu vedem: Duhul Aurului si Nunta de Piatra.

Ziua de duminica ii este dedicata lui Boris Gaza sau Willem Dafoe al Romaniei, cum vreti sa-l numiti,  care ne introduce prin trei ateliere in tainele meseriei de actor. Tot duminica vom urmari si doua scurtmetraje neconventionale care-l au in rol principal, Comfort Zone si The Crossing.

Daca nici acum nu reusesc sa va conving sa dati o fuguta la Plai, va mai spun ca festivalul este realizat in intregime de voluntari. Ei, cum suna asta? Astept sa-mi spuneti povestile voastre despre cum vedeti Plaiul si sper sa ne vedem acolo 🙂

PS: In seara asta mergem la premiera de gala a filmului Despre oameni si melci, da? Nu de alta, dar dupa film vom sta la taclale cu  Tudor Giurgiu, Andi Vasluianu, Monica Birladeanu, Dorel Visan, Ovidiu Crisan si Alina Berzunteanu. 

No comments yet

Leave a Reply

Assign a menu in the Right Menu options.
facebook marketing