Unknown – Un thriller ilegal de plictisitor

18 Mar

Unknown se afla in aceasta saptamana pe primul loc in Box Office ceea ce arata, asa cum ziceam si-n review-ul The Eagle, cat de slab este inceputul anului 2011 din punct de vedere cinematografic. Unknown se bazeaza pe romanul Out Of My Head de Didier van Cauwelaert si spunea povestea unui om caruia memoria ii joaca feste.

Take back your life

Liam Neeson interpreteaza rolul unui doctor in biotehnologie pe nume Martin Harris care ajunge in Berlin impreuna cu nevasta sa pentru o conferinta importanta. Ajunsi la hotelul unde cei doi vor innopta, Martin realizeaza ca o servieta importanta a ramas in aeroport si ia un taxi pentru a o recupera. Dar drumurile din Berlin nu sunt tocmai sigure si Martin are parte de un accident. Gina (rol interpretat de Diane Kruger), taximetrista il salveaza de la innec. Martin se trezeste dupa patru zile intr-o camera de spital singur cu memoria putin „sifonata”. De aici, incepe sa traieste o adevarata drama afland ca sotia (rol interpretat de January Jones) nu-l recunoaste si traieste cu un alt barbat pe nume Martin Harris. Vizibil deranjat si traumatizat de tot ceea ce se intampla, Martin este convins ca-si pierde mintile. Asta pana cand este atacat de cativa criminali platiti. Ajutat de un fost spion german si taximetrista care i-a salvat viata, Martin este hotarat sa afle cine si de ce cineva ar dori sa-i fure identitatea.

Unknown are un scenariu mult prea uzat. Spioni si asasini platiti, furt de identitate, un accident din senin care provoaca pierderi de memorie, o sotie dubioasa si bine-facatori care sfarsesc intr-un mod tragic din aceasta cauza. Prima greseala a filmului este ca tine 113 minute. 2 ore plictisitoare si anemice cu multe scene care ar fi putut foarte bine sa ramana pe masa de montaj. Scenele de actiune din film sunt mult prea exagerate si lungi incat suspansul dispare dupa cateva secunde. A doua greseala e faptul ca desi Unknown este plin de actori talentati, ei nu au posibilitatea de a contura un personaj complex si placut pentru ca toata actiunea si toata atentia se indreapta catre personajul lui Liam Neeson. Alte greseli s-au facut si in plotul filmului. Povestea are nenumarate lipsuri care cauzeaza doar confuzie. Inteleg ca s-a vrut ca misterul povestii sa fie pastrat pentru ca Unknown sa aiba un final imprevizibil, dar si dupa ce actiunea filmului s-a potolit tot nu este clar drumul parcurs de Martin Harris de la inceputul povestii pana in momentul deznodamantului.

Verdictul meu

Unknown este genul de film care prinde pentru ca are multe rasturnari de situatie. Pas cu pas, spectatorii vor putea sa descopere si sa rezolve misterul impreuna cu Martin Harris chiar daca atunci cand vor pleca din cinema vor fi confuzi cu privire la poveste. Unknown nu este un film slab, dar este un film care plictiseste din cauza unei povesti care ar fi putut fi spusa in jumatate de ora.

Citeste tot articolul aici.

4 Responses to “Unknown – Un thriller ilegal de plictisitor”