Unde-i bunatatea de altadata?

23 Oct

Cand eram micuta ma trezeam in fiecare dimineata la ora 7 doar ca sa prind niste desene animate cu supereroi la televizor. Tin minte ca eram fascinata de lumea lor si ii admiram foarte mult pentru ca aveau putere nelimitata si o foloseau ca sa ajute. In desenele la care ma uitam eu, puterea suprema era automat asociata cu ajutor si bunatate. Douazeci de ani mai tarziu, m-am lovit de realitate.

Ieri, ca orice om dupa o zi grea, butonam televizorul. Dupa nici cinci minute ma simteam inlemnita si, daca mai e posibil, surprinsa de oamenii care ajung la putere. Adica, de ce ma mir? Probabil pe fisa postului este enuntat si subliniat bălăcăreală la teve.

E trist ca in ziua de azi puterea absoluta nu te mai duce cu gandul la bunatate si ajutor, ci la suferinta si nesimtire. Iar raul asta e atat de mare incat si supereroii din desene animate au fost ademeniti de partea necuratului. Ma sperie ca nu mai am la ce visa. Ma enerveaza ca daca te uiti atent la lumea in care traim nu mai vezi culori, fluturasi si vise, ci ramai cu politica, hotie si saracie.

10 Responses to “Unde-i bunatatea de altadata?”