The Batman – Un crime thriller spectaculos, dar putin cam lent

5 Mar

La invitatia Cinema City, am ajuns aseara la The Batman – noua poveste spusa de Matt Reeves cu ajutorul lui Robert Pattinson, Zoe Kravitz, Colin Farrell, Paul Dano, practic cu cast impresionant asa cum te-ai astepta de la un film cu supereroi.

Insa The Batman nu e doar atat. Filmul e un crime thriller spectaculos cu un soundtrack de exceptie.

Unmask the truth

Actiunea filmului se petrece in cartierele rau famate ale Gotham City unde Riddler a dar startul unor jocuri sadistice pe care Batman incearca sa le opreasca. Noul Batman este macinat de furie, si disperare, iar filmul arata perfect neputinta lui intr-un oras pierdut.

Acordurile Nirvana si efectele spectaculoase merg perfect impreuna si aduc un vibe de film noir ce reuseste sa taie din entuziasm doar prin prizma celor 3 ore destul de lente. Asta cred ca e si singurul minus al filmului. Sau, mai bine zis, singura chestie ce m-a deranjat pe mine.

Riddler e perfect. Aduce cu Zodiac – psihopat, cu accese maniace, interpretat de Paul Dano. Fanii de documentare cu serial killers si cei care iubesc filmele psihologice, vor fi incantati de el.

Noul personaj Batman e diferit. Daca pana acum il vazusem pe miliardarul, filantropist Bruce Wayne ce noaptea se transforma in cel mai temut justitiar, in filmul lui Reeves gasim cu totul altceva. Bruce Wayne abia exista, iar ca Batman e batjocorit sau temut de toata lumea.

As putea sa mai scriu si despre Catwoman. Si ea e diferita, dar imi place. Despre Alfred aflam foarte putine in film. Falcone, The Penguin sunt si ei prezenti si aduc un aport important povestii. Insa ma opresc aici.

Batman: I’m vengeance! 

Concluzia mea este ca The Batman nu e o dezamagire. Robert Pattinson nu e o dezamagire si exagerand putin as putea spune ca se razbuna pe toti cei care au huiduit alegerea lui in rolul de Batman. Noul film este un spectacol, un crime thriller bun, putin cam lent, dar care trebuie vazut.

PS: Multumim Cinema City pentru piscoturi, adica pentru toate sortimentele de Oreo. 😀

 

No comments yet

Leave a Reply

Assign a menu in the Right Menu options.
facebook marketing