Scurtmetrajele lui Sitaru mi-au facut pofta de Domestic

17 Mar

domestic-cinema-program

Am sa incep acest articol prin a va spune urmatoarele: nu sunt o experta in filme si nici un bun critic, dar, ca orice om, am si eu o parere pe care mi-o exprim pe blog. Nu cunosc totul despre filme, nu ma uit doar la cele europene, trag cu ochiul si la Hollywood, iar unele imi intra la inima. Dar asta nu ma opreste in a viziona munca regizorilor romani, uneori, premiata si laudata peste hotare.

Asa se face ca in ultimul timp ajung la tot mai multe proiectii realizate de Marele Ecran sau alte asociatii ce-si doresc sa aduca un strop de cultura in casele noastre si sa ne deschida orizonturile mai mult decat poate face un televizor sau un cinematograf imbibat de clisee. Deci imi permit sa va recomand scurtmetrajele realizate de Adrian Sitaru ce au fost proiectate vineri, 15 martie, in Aula BCUT de la Universitatea de Vest.

Cele patru scurtmetraje reusesc sa te surprinda cu realitatea si naturaletea de care dau dovada. M-am regasit putin in toate scurtmetraje, iar daca prezenta mea lipsea, am revazut o participa din parintii mei sau din prietenii de o viata. Dar m-a surprins si mai tare umorul pe care Sitaru il strecoara inteligent in secvente. Am urmarit patru scurtmetraje premiate la festivaluri internationale. Am ras si m-am bucurat de experienta. Am plecat acasa (vorba vine) cu zambetul pe buze si cu pofta de Domestic, filmul lui Sitaru inspirat din scurtmetrajul Colivia si ce urmeaza sa ajunga si in Timisoara.

In incheiere am sa va mai spun ca mi-ar placea ca umor din filmul romanesc sa nu se mai opreasca la Nea` Marin Miliardarul si filmele din tineretea parintilor mei. Mi-ar placea ca noi, tinerii, sa ne deschidem mintea si sa ne facem timp pentru un strop de umor, bine gandit. Asa ca, dragii mei, sper sa ne vedem pe 23 martie la premiera de gala a filmului Domestic ce va avea loc la Liceul de Muzica Ion Vidu. Daca nu reusiti sa ajungeti atunci, va anunt ca filmul va mai fi proiectat in Aula BCUT pe data de 24 martie (ora 18), 25 martie (ora 19) si 26 martie (ora 19).

RECTIFICARE:

-proiectia de gala va avea loc pe 23 martie, la Liceul de Muzica Ion Vidu, incepand cu ora 19

– pe 24 martie, Aula BCUT, ora 18

– pe 25 martie, Aula BCUT, ora 19

– pe 28 martie, Aula BCUT, ora 19.

Actorii si Adrian Sitaru vor fi prezenti la Liceul de Muzica Ion Vidu.

 

Mai jos, aveti cateva poze din Domestic si afisul.

poster-sitaru-domestic-film domestic-film-proiectie-de-gala domestic-film-poze-timisoara 

 

No comments yet

Leave a Reply

Assign a menu in the Right Menu options.
facebook marketing