Romania abtibild

12 Mar

Nu stiu daca sunt in masura, deoacamdata, sa-i critic carte lui Cristian Tudor Popescu. De aceea postul asta e doar o parere/recomandare cat se poate de subiectiva asupra unei carti care m-a surprins placut.

Cristian Tudor Popescu realizeaza prin aceasta carte o evaluare a evenimentelor din domeniul politic, social si cultural. Romania abtibild este un mix captivant de editoriale care pun accentul pe problemele lasate mostenire de comunism, vorbeste in detaliu si acuzator despre dosarele securitatii, impactul mineriadelor, de situatia Iugoslaviei si despre forta NATO. Romania abtibild este o carte scrisa cu o doza de luciditate si alta de intuitie. O multitudine de stari si fapte sunt disecate transant de sincer de editorialistul CTP.

Mai sus e doar o scurta prezentare a cartii. Ce m-a impresionat pe mine este faptul ca aceasta carte a aparut prin 2000. Ce s-a schimbat de atunci? Nimic. Imaturitatea statului de care vorbeste CTP este la fel de prezenta si astazi doar cu alti actori in rolurile principale (desi e discutabila si treaba asta).

3 Responses to “Romania abtibild”