Proprietara de Vlad Dragomirescu

16 Jan

aula-bcut-proprietara-vlad-dragomirescu-proiectie

Aseara, Aula BCUT din Timisoara a fost gazda proiectiei Proprietara si a celor aproximativ 200 de persoane care au stat in picioare, pe scari, pe jos si cate trei bucati pe cate doua scaune ca sa urmareasca lucrarea de licenta a unui tanar student.

Proprietara este un mediumetraj de aproape 30 de minute care are in rolul principal trei tineri studenti care-si doresc sa plece in strainatate convinsi fiind ca in Romania nu au un viitor, cel putin nu unul stralucit. Gloria este proprietara apartamentului in care cei trei tineri stau in chirie. Ea este singura, exigenta – asa cum ii sta bine unei profesoare, imbatranita si poarta cu ea o tristete crunta provocata de cei doi fii care au decis sa paraseasca tara.

Proprietara este genul de film care poate fi interpretat in diferite moduri. Cati oameni au fost la proiectie, cred ca atatea pareri s-au si format. Proprietara nu da un raspuns celor care se intreaba de ce as mai sta in tara asta, ci te pune sa cazi pe ganduri si sa te intrebi care ar fi cea mai buna decizie de urmat.

Una peste alta si fara prea multe filozofii de viata, Proprietara este partea practica din lucrarea de licenta a lui Vlad Dragomirescu, un cineast tanar, timid si nehotarat. Proiectul a avut un buget de 100 de lei, iar asta se simte prin sunetul de slaba calitate si prin modul in care a fost filmata povestea. Insa scenariul este senzational, schimbul de replici dintre actori amuza si induioseaza atunci cand trebuie, iar meritul cel mai mare pentru asta il are doamna Gloria (rol interpretat chiar de mama lui Vlad) care reuseste sa transmita sentimente de apasare si neliniste cu multa naturalete.

Termin prin a spune ca sunt foarte bucuroasa de realizarile pe care le are Marele Ecran. In fiecare an reuseste sa aduca in fata noastra un alt tanar talentat: in 2012 a fost Cristian Ples cu The Crossing, iar acum e Vlad Dragomirescu cu Proprietara. Ceea ce ma face sa fiu si mai optimista e faptul ca sala de la UVT pare sa fie tot mai neincapatoare, asa ca avem nevoie neaparata de o cinemateca a noastra!

Felicitari, Marele Ecran! La cat mai multe proiectii va doresc. 🙂

No comments yet

Leave a Reply

Assign a menu in the Right Menu options.
facebook marketing