Prima data a fost cu Dinamo

8 May

Nu bine invatasem tabla inmultirii ca eu dezvoltasem o pasiune arzatoare pentru Dinamo. Pana in clasa a 5-a devenise o adevarata relatie: stateam toata ziua impreuna, puneam la cale tactici pentru urmatoarele meciuri, certam antrenorii si jucatorii, scriam scrisori clubului despre cum ar trebui sa joace ca sa castige campionatul, plus tot ce se intampla in primele luni cand romantismul e la putere. Mai mult, banii de buzunar se duceau pe Gazeta, Prosport si pe cartonase cu jucatori talentati.

Spuneam ca e dragoste la prima vedere. Fluturasii imi zburau la fiecare iesire a lui Kirita si la fiecare gafa din aparare, spectacolele din poarta executate de Lobont imi dadeau fiori, iar fiecare meci pierdut imi frangea inima. Dar ca-n orice relatie au fost si pase grele, pe numele lor: 17 Nentori, Foresta sau alti pescari obositi ce au reusit sa bata la fundul gol una dintre campioanele comunismului.

Despre trecut, n-am vrut sa stiu prea multe. Probabil am simtit ceva inca de la inceput, dar consecintele mi se pareau greu de suportat. Insa cu fiecare punct furat, cu fiecare umilinta si dezamagire, ruptura s-a produs. Apoi, fiecare mercenar si alcoolic m-a indepartat de stadion, deplasari si fotbalul pentru care suspinam si pentru care traim cand ceilalti de varsta mea se bucurau pentru o inghetata mare, racoroasa, dulce si savuroasa. Nici minunea de la Liberec nu a putut sa resusciteze dragostea mea pentru o echipa putreda pe dinauntru.

Asa cum se intampla de obicei cu prima dragoste, relatia dintre mine si Dinamo nu avea sa dureze. Sentimentele au fost intense, frumoase, pure si de lunga durata, dar s-au pierdut dureros de rapid. Totusi, Dinamo reuseste sa pastreze o parte din inima mea pe care nici echipa locala si nici Barcelona cu extraterestrii ei cu tot nu poate sa o castige.

6 Responses to “Prima data a fost cu Dinamo”