Pledoarie pentru Facebook

2 Nov

Daca cineva m-ar intrebare ce e Facebook-ul, i-as raspunde asa: Facebook-ul este cel mai accesibil mijloc de comunicare in era internetului. La auzul definitiei, parintii mei au ridicat o spranceana si mi-au zis ca sunt nebuna. Cateva zile mai  tarziu, tata povestea despre pescuit pe chat cu fostul coleg de generala, iar mama (Violeta) a reluat legatura cu Panseluta, fosta colega de tras la banda.

Dar Facebook-ul nu ajuta doar la reconectat de oameni, ci te pune in legatura cu oameni la care nu prea ai avea cum sa ajungi din diferite cauze. De exemplu, zilele trecute cautam pagina de Facebook a filmului Si caii sunt verzi pe pereti, apoi cea care-i apartine lui Dan Chisu. Sa fi vazut fata mea 2 ore mai tarziu cand am vazut ca in inbox-ul de pe Facebook aveam mesaje de la Dan Chisu. Batea inima in mine ca in potarniche.

Ideea e ca-mi place Facebook-ul pentru ca ma pune in contact cu oameni pe care in mod traditional nu i-as putea intalni. Pe langa promovare, reclama, branduire si alte notiuni destul de abstracte pentru cei din jur, Facebook-ul este despre oameni si legaturile dintre ei, iar asta imi place de mor.

Apropo, daca ar fi sa gasiti o definitie Facebook-ului, cum ar suna ea? 🙂

4 Responses to “Pledoarie pentru Facebook”