Pledoaria mea pentru Cage

5 Mar

Nu am pretentia ca detin adevarul suprem si am invatat recent sa accept si ideile celorlalti chiar daca nu sunt de acord cu ele. Incep acest post asa pentru ca vreau sa vorbesc despre Nicolas Cage si cele mai recente filme ale lui care au fost numite niste esecuri de multi critici.

The Sorcerer`s Apprentice, Season of the Witch, Drive Angry nu s-a vrut a fi niste filme destepte care sa-ti puna mintea la contributie. Nu s-a dorit a fi niste filme cu zeci de substraturi  care sa te duca intr-o stare de contemplatie maxima. Genul acesta de filme este facut in special pentru un moment de relaxare. Dupa o zi nenorocita in care seful te-a pus sa faci actele de zeci de ori, in care cafea a fost mai proasta ca niciodata, intr-o zi in care un porumbel era sa te loveasca si nu ai avut nici macar 5 minute pentru o tigara, filmele astea iti ofera 2 ore de relaxare, actiune si replici amuzante. Dupa astfel de zi nu-ti doreste sa te iei la intrecere cu Aristotel, ci vrei doar sa te bucuri de talentul lui Cage de a transforma o replica banala intr-una plina de umor condimentata totodata cu sictireala. It`s that a crime?

Filmele pomenite mai sus nu sunt capodopere si nimeni nu a pretins asta. Sunt niste filme facute in asa fel incat sa se incadreze perfect in viata noastra cotidiana. Nu spun ca adevarul se afla in acest post, dar imi permit sa nu fiu de acord cu cei care cred ca Nicolas Cage ar merita Zmeura de aur.

14 Responses to “Pledoaria mea pentru Cage”