Pacific Rim sau cum m-am lecuit de filmele de actiune

12 Jul

pacific-rim-review-recenzie

Am sa incep prin a spune ca Pacific Rim este un adevarat festin pentru iubitorii de 3D si de efecte speciale. Pentru mine, filmul a fost o tortura timp de doua ore indulcita pe alocuri de chipesul Charlie Hunnam (Green Street Hooligans, Sons of Anarchy).

Pentru cei care nu stiu, Cercul de Foc (asa cum a fost tradus la noi) isi desfasoara actiunea intr-o lume post-apocaliptica, dupa ce inevitabilul s-a produs si extraterestrii ne dau tarcoale ca sa ne cucereasca Pamantul gata teraformat din cauza incalzirii globale. Pentru a ne apara de atacurile repetate, superputerile lumii s-au unit si au construit roboti giganti pentru a face fata luptei si pentru a salva omenirea.

“To fight monsters we created monsters.”

Daca plotul suna bine la primul auz, pe marele ecran doar efectele reusesc sa impresioneze si asta pentru ca Guillermo del Torro a dispus de un buget greu de ignorat (180 milioane dolari). Povestea e subtirica, personajele sunt orice, dar mai putin placute si secventele de lupta lasa impresia ca nu se mai termina.

Pacific Rim devine tot mai superficial cu fiecare incercare de a ma atinge la sentiment. Abunda in efecte, in clisee si fiecare scena pare decupata din alt film. Cumva pare sa nu se inchege. Inspre finalul filmului deja strangeam din pumni cu gandul ca poate-poate planul personajelor principale va fi un epic fail si vor muri cu totii. Dar, dupa cum va ziceam, filmul e atat de previzibil incat nici asta nu s-a intamplat si m-am ales cu un happy end nemeritous…

Cu toate astea, lumea se va duce la filmul asta si bine face. Pacific Rim are efecte cu nemiluita si Guillermo stie sa le lucrez din punct de vedere artistic perfect. Cadrele sunt largi, iar atentia la detaliu e la locul ei.Cu siguranta ochii amatorilor de filme 3D vor fi placuti impresionati de gigantii roboti si de extraterestrii de vita nobila (au sange albastru care ba e acid, ba nu). Asa ca daca va plac filmele cu mult pac-pac si boom-boom, Pacific Rim e pocnitoarea perfecta.

Trackbacks and Pingbacks

  1. Recomandari cinefile de weekend - July 13, 2013

    […] Andreea Ciobanu despre Pacific Rim: e pocnitoarea perfecta. Ma unge pe […]

  2. Premierele săptămânii în România (12 – 18 iulie 2013) « Cinefilul de Serviciu - August 16, 2013

    […] Că este un blockbuster de văzut confirmă și blogdecinema cu un rating de 74%. Dacă ne luăm însă după părerile individuale, nu toată lumea este de acord cu laudele aduse. Pe lângă părerile pozitive de pe filmetari, metropotam și filmreporter.ro, găsim și păreri ceva mai rezervate pe vlad.dulea.ro, emilcalinescu.eu și ioanaralucapopescu.ro, ba chiar o părere cât se poate de tranșantă pe andreeaciobanu.info. […]

Leave a Reply

Assign a menu in the Right Menu options.
facebook marketing