Muzica de suflet cu Anton Pann

22 Oct

Dupa gala de premiera de la Astra Film Festival, am ascultat cele mai frumoase ritumuri de o vreme incoace. Formatia Antonn Pann a bucurat putina lume ramasa in sala cu melodii romanesti vechi ce se cantau la curtile domnesti. Cantece de haiducie, muzica otomana, piese ale compozitorilor Antonn Pann, Dimitrie Cantemir, sultanul Abdulaziz, Nayi Osman Dede, precum si lucrarile ale unor artisti anonimi.

Anton Pann este o formatie tanara, pasionata de muzica veche, de cultura si de traditia romaneasca. Muzica lor are ca surse manuscrise medievale de origine bizantina, otomana si apuseana, cu multe influente balcanice si cu iz de folclor si spirit autohton. Manuscrisele provenite au ramas de la compozitori ca si Ioan Caianu, Dimitrie Cantemir, Petros Peloponesios, Anton Pann, I.G. Zographou Keibeli sau George Ucenescu.

Impresionata am fost de instrumentele muzicale ce provin din orient si care au fost manuite cu multa dexteritate. Nu ca as fi eu o buna critica si cunoscatoare, dar nu mi-au suparat urechea cu nimic, ba chiar mi-au trezit simturile si mi le-au rascolit in cel mai frumos mod posibil. S-a folosit si vioara, cobza, nai, fluier si clarinet.

Muzica lor poate fi ascultata pe site-ul lor personal unde au si un micut blog pe care anunta concertele. Daca aveti ocazia sa-i vedeti, mergeti cu toata increderea pentru ca veti petrece o seara insufletita cu muzica veche traditionala. Garantez ca experienta va fi ca un pansament pentru suflet 🙂

Partenerul meu de calatorie este Autonom Rent-a-Car.

 

***

ASTRA FILM FESTIVAL este un eveniment organizat de Astra Film – departament al CNM Astra – si Fundatia Astra Film.
Cu sprijinul: Consiliul Județean Sibiu, Consiliul local Sibiu prin Primaria Sibiu, Ministerul Culturii si Patrimoniului National, Centrul Național al Cinematografiei (CNC),

No comments yet

Leave a Reply

Assign a menu in the Right Menu options.
facebook marketing