Morning Glory – Stereotipuri fara masura

4 Mar

Morning Glory ar fi putut fi o comedie cu adevarat buna pentru ca are o scenarista specialista in comedii romantice si actori ca Rachel McAdams, Harrison Ford sau Diane Keaton. Problema este ca lipseste originalitatea , iar chimia persoanjelor e ici-colo. Toate astea au transformat filmul doar intr-o alta comedie de duzina buna de vazut in timp ce faci clatite.

Breakfast TV Just Got Interesting. NOT!

Dupa  ce a fost concediata de la un post local care aducea in casele oamenilor stirile de dimineata, Becky (rol interpretat de Rachel McAdams) este debusolata si disperata de a gasi un alt job. Visul pe care il are de la 8 ani este pe cale sa se naruie acum, cand a investit atat de mult si i s-a dedicat 100%.  După insistenţe crancene, Becky are sansa de a lucra la Daybreak cu conditia de a revitaliza acest show.  Coleen Peck (rol interpretat de Diane Keaton) este o fosta miss care este foarte multimita cu formatul emisiunii de fata. Probleme intervin dupa ce Becky il convinge pe Mike Pomeroy  (rol interpretat de Harrison Ford) sa accepte job-ul de co-prezentator. Mike este un fost prezentator de stiri  si o vedeta in lumea televiziunii care nu accepta si nu vede rostul emisiunilor care vorbesc doar de barfe, moda si vreme.  Becky se chinuie sa-i impace pe cei doi prezentatori si cauta in continuu metode pentru a face rating-urile sa creasca. Pe langa toate astea, ea ascunde si o relatie pe care o are cu un alt producator pe nume Adam Bennett (rol interpretat de Patrick Wilson).

Morning Glory este o comedie aglomerata de personaje si evenimente care curg pe ecran in continuu  si care sunt insuficient de dezvoltate pentru a intelege povestea. Aici ma refer in special la relatia dintre Becky si Adam care este neinteresanta si plictisitoare. Asa s-au creat lipsurile in plot care sunt umplute cu clisee din alte filme: un barbat morocanos si superior in opinia sa este imblanzit pana la final, o tanara ambitioasa care nu e in stare sa aiba o alta relatie decat cu job-ul ei, revelatii de genul “live your life” s.a.m.d.

Morning Glory este o comedie romantica, dar care iese din tipar pentru ca pune accentul pe pe comedie mai mult decat pe romantism. Filmul nu are surprize, este foarte previzibil  si originalitatea lipseste cu desavarsire, dar este genul de comedie care te face sa zambesti.  Filmul merita urmarit doar pentru relatia dintre cei doi prezentatori Mike si Coleen.

Verdictul meu

Morning Glory este o comedie draguta, digerabila, nu foarte desteapta, dar nici nu-si propune asta. Filmul este imbacsit de clisee care ne aduc aminte de The Devil Wears Prada (au acelasi scenarist) sau de The Ugly Truth. Morning Glory este acel tip de film la care te poti uita in timp ce crosetezi sau faci curatenie fara a pierde secvente relevante din el.

Pentru mai mult, click here


2 Responses to “Morning Glory – Stereotipuri fara masura”