Master sau cursuri specializate?

15 Nov

Am o dilema si as avea nevoie de parerile voastre.

Masterul pe care-l urmez eu e o caterinca maxima. Stati sa va povestesc.

Am terminat Facultatea de Stiinte Politice, Filosofie si Stiinte ale Comunicarii, specializare: Jurnalism. M-am inscris la master la sectia de Mass-media si relatii publice pentru ca am considerat ca o dubla specializare mi-ar prinde bine pe viitor si pentru ca era cea mai potrivita sectie pentru a-mi aprofunda cunostintele dobandite in perioada facultatii.

Sunt foarte dezamagita de alegrea facuta. Nu stiu daca sunt indreptatita sa ma plang si stiu ca sunt profesori in facultatea asta care muncesc foarte mult si se implica in toate proiectele posibile. Practic, sunt niste exemple de urmat, dar la masterul meu e un haos total.

In prima saptamana am mers la scoala dand din codita mai ceva ca un catel care-si vede stapanul dupa concediu. Am plecat acasa cu coada intre picioare cand am vazut ca profesorii nici nu binevoiesc sa anunte pe cineva, oricine, ca nu ajung la cursuri. Nu de alta, dar as fi preferat sa fac orice altceva decat sa astept pe holurile facultatii de nebuna.

In a doua saptamana am aflat ca decana de an si-a dat demisia. Nu aveam habar daca se mai tin cursurile, se auzea ca vom avea alte materii si la scurt timp s-a auzit ca sectia noastra dispare. Ba nu, ca va face parte din sectia de Filosofie sau ceva de genul. Speculatii sau nu, nici acum nu avem un orar definitiv.

Da. Sunt si profesori care vin la facultate si ne trantesc cate 3 carti de citit pe saptamana dupa care pa si pusi.

In situatia asta, nu pot invata eu de una singura ceea ce scrie in carti? De ce as plati 30 de milioane pe an pentru a primi doar o diploma care stim foarte bine ca nu mai ajuta la nimic in ziua de azi?

Si aici vine intrebarea mea: nu ar fi mai bine sa urmez niste cursuri de specializare in domeniu decat sa platesc 60 de milioane la o facultate care nu da doi bani pe mine? Intreb si eu.

Repet, nu zic ca detin adevarul suprem si poate nu sunt indreptatita sa zic asta, dar sunt tare dezamagita de masterul pe care-l urmez. Ma gandesc serios sa-l las in pace. De tot.

9 Responses to “Master sau cursuri specializate?”