M-am indragostit de Alba Iulia in nici 48 de ore

2 Sep

schimb de garda alba iulia

Sa ajung la Alba Iulia mi-am tot dorit de ceva timp, insa am amanat din diferite motive si nu am nici o scuza buna. Cu ocazia festivalului organizat de Dilema Veche, am descis ca un roadtrip spre orasul unirii ar pica la fix. Zis si facut.

Am ajuns sambata in jurul orei 13 in Alba Iulia. Vremea era neasteptat de frumoasa si perfecta de plimbare. Asa ca am luat la un pas lejer cateva santuri ale cetatii. Dupa un popas de pizza si o bere rece, am intrat in spiritul festivalului si am inceput cu o dezbatere despre “identitati locale si identitate europeana” sustinuta de Eric Maurice, Iulia Badea Gueritee, Dan Ciolos, Luca Niculescu si moderata de Cristian Ghinea. Inregistrarea dezbaterii o puteti viziona aici. Inarmati-va cu rabdare.

love-building-proiectie-alba iulia

Seara am continuat in ton cu festivalul si am avut bucuria de a viziona filmul Love Building in care joaca Alexandru Papadopol, Dragos Bucur si Dorian Boguta. Despre experienta asta o sa va scriu maine pentru ca e neaparat sa ii dedic un articol intreg – cam atat de mult mi-a placut filmul!

Prima zi de Alba Iulia pentru mine si a doua de festival s-a incheiat cu un concert al formatiilor Les Elephants Bizzares, Kumm si Norzeatic. Frigul a cam imprastiat multimea, dar cei mai tari de inger s-au incalzit cu ritmurile de jazz cantate de Jazzybirds.

tunuri alba iulia cetate

Ultima zi in Alba Iulia a aprins flacara iubirii pentru orasul asta. De la schimbul de garda  si pana la cele aproape 4 ore petrecute in plimbare prin traseul celor trei fortificatii, totul m-a facut sa-mi doresc sa revin aici. Despre excursia in incinta cetatii o sa revin cu o alta postare pentru ca am prea multe de povestit. Iar cavalerii templieri… 🙂

A fost o duminica lunga si plina de evenimente. Dupa plimbare am participat la cel mai drag moment al festivalului Dilema Veche: discutia cu Dan C. Mihailescu si Horia Roman Patapievici despre “neajunsurile de a fi nou”. Cu o mana pe suflet si alta pe tastatura va spun ca nu am sa mai intalnesc doi oameni atat de inteligenti, totul opusi ca si caracter si care au facut publicul sa savureze fiecare minutel si sa noteze toate cuvintele rostite.

Spre seara am vizionat 5 scurtmetraje in Palatul Principilor Ardealului: unele vazute deja (In acvariu, Pastila fericirii si Betoniera), altele slabuite (O umbra de nor, Claudiu si crapii) si unul bun (In acvariu). Punct festivalului au pus acordurile fanfarei Ciocarlia care ne-au si insotit pasii spre casa.

In incheiere o sa va spun ca nu stiu cum s-au simtit altii, dar eu pur si simplu m-am indragostit de Alba Iulia. Festivalul Dilema Veche se muleaza perfect pe cea mai mare cetate din Romania si tot ce pot sa mai spun e ca te las cu bine, drag oras, si ne vedem la anul in aceleasi circumstante si in aceeasi formula.

PS: teaser de la cavalerii templieri 🙂

 sabie cavaleri templieri

 

Trackbacks and Pingbacks

  1. Love Building – Terapie de ras pentru public | Andreea Ciobanu - September 6, 2013

    […] avut bucuria de a vedea Love Building la Festivalul Dilema Veche de la Alba Iulia. Filmul a fost proiectat pentru prima data in fata unui public si sunt foarte […]

Leave a Reply

Assign a menu in the Right Menu options.
facebook marketing