Luna mai e luna evenimentelor pestrite in #Timisoara

18 May

Nu obisnuiesc sa scriu articole lungi si plictisitoare pe blog despre evenimentele din Timisoara, asa ca le-am adunat pe toate intr-un singur post si tineti-va bine ca sunt multe.

Ieri a inceput Festivalul Filmului European. Evenimentul are loc la BCUT si aduce in prim-plan o diversitate de filme culese de pe meleaguri straine, dar ne bucura si cu doua filme romanesti: Loverboy de Catalin Mitulescu si Dupa Revolutie de Laurentiu Calciu. Mai aveti timp sa participati pana duminica, 20 mai.

Sambata (19 mai) incepe un alt festival in Timisoara. De data aceasta este organizat de Teatrul Maghiar si are un program interesant pe care-l puteti consulta aici. De ce ar trebui sa dati o tura si pe la TESZT? Pentru ca  este un festival experiment, primul de acest gen din zona si care-si formeaza programul din teatru-dans in proportie de 60%. Pe langa asta, festivalul vine cu un tupeu imens si reuseste sa uneasca cele trei teatre din Timisoara: cel german, maghiar (evident) si Teatrul National. Asa ca, fuguta la teatru!

Nu bine se termina Festivalul Filmului European ca incepe ZFANG, adica zilele filmului alb-negru german. Daca priviti incruntati acest eveniment, va linistesc eu rapind spunandu-va ca este organizat de Marele Ecran – o organizatie cu mult bungust in materie cinematografica. Filmele vor rula la Filarmonica Banatul si in Aula BCUT pana pe data de 24 mai.

Sambata, 19 mai, avem parte de o noapte a muzeelor (bine, fie vorba intre noi, e mai mult seara decat noapte, dar mno!) in care puteti vizita gratuit toate galeriile si muzeele din Timisoara. Programul il aveti aici

Tot in luna mai avem si conferinta 11even, o conferinta despre care am scris anul trecut si care mi-a placut la nebunie din cauza unor speakeri ce m-au cucerit in 2 timpi si 3 miscari. Daca organizarea a lasat de dorit in prima editie, anul asta organizatorii ne promit ca nu vor mai exista astfel de “indispozitii”.

Pe langa avalansa de cultura, in Timisoara vom avea nenumarate concerte si un Karaoke XXL.

Deci, voi la care mergeti? Intreb asta pentru ca eu m-as duce la toate, dar nu stiu cum sa ma impart. 🙂

2 Responses to “Luna mai e luna evenimentelor pestrite in #Timisoara”