Love Building – Terapie de ras pentru public

6 Sep

love-building-film-review

Am avut bucuria de a vedea Love Building la Festivalul Dilema Veche de la Alba Iulia. Filmul a fost proiectat pentru prima data in fata unui public si sunt foarte mandra ca am putut face parte din el in curtea Palatului Principilor Ardealului si ma bucur ca am avut sansa de a vedea filmul pentru ca sigur nu ajunge in Timisoara. Sa trecem la treaba.

Love Building spunea povestea a 14 cupluri ce pleaca in tabara pentru a cauta rezolvarea tuturor problemelor de care se lovesc in viata personala. Acolo ii asteapta trei traineri interpretati de Dragos Bucur, Alexandru Papadopol si Dorian Boguta. Cu o abordare inedita si mult umor, povestile celor implicati in “tabara iubirii” ajung sa se intersecteze astfel incat ni se mai explica o data (daca mai era nevoie) ca nici o relatie de cuplu nu este perfecta si ca “au trait fericiti pana la adanci batraneti” e de cele mai multe ori doar o simpla expresie rupta din basme.

Love Building este o comedie romaneasca savuroasa, cu momente frumoase, reale si incredibil de bine scrise. Filmul starneste hohote de ras, e scurt si nu plictiseste cu scene lungi, statice si seci cum fac mai toate filmele de pe la noi. Cadrele reprezinta imagini superbe din Delta Dunarii si doar montajul schiopatat reuseste sa te scoata din poveste. Insa este de inteles avand in vedere ca producatorii filmului, Bucur, Papadopol si Boguta, au avut un buget ce tinde drastic spre zero.

La filmarile pentru Love Building au participat peste 30 de actori amatori ce studiaza in prezent la scoala de actorie infiintata de Bucur, Papadopol si Boguta. Din cele povestite de Alexandru Papadopol dupa proiectie, nici un actor nu a fost platit pentru munca sa si totul a fost facut din pura pasiune. La fel a facut si Iulia Rugina, omul care a scris scenariul si a regizat filmul. Plecaciuni, femeie! La scenariu a lucrat si Ana Agopian impreuna cu Oana Rasuceanu. (multumesc Ionut Mares pentru completari)

alexandru-papadopol-dragos-bucur-love-building

De subliniat si de exceptie este rolul interpretat de Dragos Bucur. Cum ar spune mama, i se observa de la o posta talentul si e atat de mult incat da pe afara si uneori te mai stropeste-n ochi. Rau nu joaca nici Papadopol si rolul tocilarului  ii sade chiar bine, iar Dorian Boguta e de urmarit (stalker mood on). In schimb, ceilalti actori si-au spus replicile cu un usor amatorism, dar nu deranjant si asta probabil din cauza textului bine scris.

Premiera filmului va avea loc pe 13 septembrie. Din pacate, sunt aproape sigura ca nici Love Building nu ajunge in cinematografele din Timisoara. Sper sa ma insel pentru ca merita vazut de cat mai multa lume.

PS: Love Building are si o aplicatie tare simpatica. O puteti incerca aici. 🙂

4 Responses to “Love Building – Terapie de ras pentru public”