Jurnal de #Bucuresti 2

2 Aug

Imi place sa ma plimb in orase straine si sa ma ratacesc. Imi place sa ma regasesc si sa o iau de la capat. Asta e si unul dintre motivele pentru care-mi place orasul Bucuresti.

Cele 4 zile petrecute in capitala au fost epuizante, dar pline de surprize. Unele placute, altele asa si asa. M-am bucurat ca un copil la prima ora de biologie de minunatele ecosisteme de la Antipa si am pozat tot ce am prins la Muzeul de Istorie. M-am plimbat ore intregi printre casutele frumos restaurate de la Muzeul Satului si m-am jucat cu cei 10 puiuti de pisica rasfatati de toti turistii care ajung acolo. Am ajuns si la Foisorul de Foc care la prima vedere te faci sa strambi din nas ca mai apoi sa te uimeasca si sa te surprinda cu istoria plina de greutate a pompierilor.

Pe o caldura insuportabila, am vizitat si Muzeul Militar. Experienta de aici nu a fost tocmai minunata daca e sa luam in considerare doamnele de la intrare care pareau foarte suparate de faptul ca lucreaza intr-o zi de duminica pana la ora 17 si care ne-au intampinat cu “Grabiti-va daca vreti sa vedeti tot muzeul pentru ca e foarte cald si imediat inchidem”. Era ora 14. Muzeul Militar se inchide la ora 17. Pe tot parcursul vizitei noastre exista o doamna care pur si simplu nu stia cum sa ne scoata mai repede din incaperi, iar dupa patania asta eu nu am putut sa ma mai bucur de nimic. Muzeul Militar este frumos, dar pacat ca oamenii de acolo nu stiu sa zambeasca si-si urasc meseria. In fine.

Pe langa asta, Bucurestiul a tinut sa-mi arate si parti mai urate. Semafoarele sunt inutile, iar masinile circula pe trecerea de pieton. Uneori. Preturi prea mari pentru lucruri de nimic. Copii care dorm noaptea pe trotuar. Prea multi.

Per total, experienta Bucuresti a fost una frumoasa. Daca ajungeti acolo sau locuiti in oras, trebuie neaparat sa vedeti Antipa si Muzeul Militar, dar asteptati-va la nepoliteturi, mizerie, agitatie, aer irespirabil si veniti dotati din punct de vedere financiar.

Va las cu cateva poze (le gasiti aici) si promit ca revin cu o postare despre cea mai misto parte din concediu, Transfagarasan + Sibiu.

 

No comments yet

Leave a Reply

Assign a menu in the Right Menu options.
facebook marketing