Iti cunosti vecinii?

14 Nov

Eu sunt din Timisoara. Am locuit pentru un an de zile undeva in zona Dacia. Imediat dupa revolutie, ne-am mutat in Bucovinei unde stau si acum.  Stau de mai bine de 22 de ani in zona asta si nu mai cunosc pe nimeni.

Am copilarit aici si a fost o vreme in care ne stiam toti. Nu doar cei care locuiam in bloc. Ii stiam si pe cei din blocurile vecine, ba chiar si pe cei din cartierele alaturate. Si ce fotbal se mai incingea dumnica dupa-masa in locul in care sunt puse acum garajele. Si existau rivalitati intre cartiere si echipele de fotbal aveau si majorete. Vai, frumos mai era!

Acum, nu mai stiu pe nimeni. Majoritatea s-au mutat sau au viata lor. Cu cei care au ramas aici ne mai aruncam cate un „ciao” rece si ne vedem de treaba. Rar schimbam mai mult de doua propozitii si daca se intampla asta e probabil din cauza ca suntem prinsi cateva minute in acelasi loc, vrem nu vrem.

Bineinteles, au venit si altii noi in bloc. Chiar zilele trecute ma gandeam sa intru in vorba cu o vecina care parea destul de simpatica de la departare. Nu a binevoit nici macar sa-mi raspunda la salut. A scos un „ciao” chinuit de parca i-as fi cerut bani imprumut. Sunt chiar atat de antipatica?

S-au schimbat vremurile. Stiu. Si, totusi, de ce e atat de greu sa mai formezi relatii noi, sa intri in vorba cu cineva necunoscut care sta vizavi de tine? Ne avem ca friends pe Facebook si cand ne intalnim accidental in scara blocului ne uitam unii la altii timizi, speriati si ne vedem de treaba.

Apropo, mai merge faza cu cerutul unei cani de zahar de la vecinu`? Am un feeling ca nu.

 

8 Responses to “Iti cunosti vecinii?”