Invatatura de minte la #smstimisoara

27 Sep

Dupa conferinta de Social Media Summit din acest an am ajuns la o singura cloncluzie: ai doar de castigat daca asculti experientele oamenilor si sfaturile lor. Titlul articolului vine de la invatatura pe care am tras-o eu dupa ce ma asteptam ca aceasta editie de SMS Timisoara sa nu aduca nici un plus de informatie fata de cele asimilate anul trecut si de cele invatate pe parcurs. Ei bine, I was wrong!

Asa cum imi spunea ieri Nebuloasa, nu exista o reteta pe care daca o urmezi pas cu pas iti garanteaza  succesul dorit. Poti sa asculti, sa inveti, sa tragi concluzii si apoi sa treci informatiile primite prin filtrul propriu. Abia dupa aceste etape aplici tot ce ai auzit in functie de nevoile si dorintele tale.

Acum despre conferinta.

Comparativ cu anul trecut, editia a 2-a (pentru mine) de Social Media Summit a avut un aer mult mai serios. Poate de aici s-a tras si reticenta publicului de a interactiona mai mult cu speakerii deschisi la noi provocari.

Apoi, Alex Negrea m-a impresionat prin cunostintele pe care le are in domeniul online. Exista ceva ce sa nu stie omul asta? Intreb asta pentru ca nu a existat o intrebare care sa-l puna in dificultate si la care sa nu ii gaseasca raspuns. Plus, pasiunea si daruirea cu care vorbeste despre social media te fac sa-ti doresti o conferinta dedicata doar lui.

M-am bucurat si de debate-urile iscate pe parcursul celor trei sesiuni ale conferintei. Nu stiu de voi, dar eu intotdeauna am invatat si am retinut mult mai usor in momentul in care se dezbatea pana la epuizare un anumit subiect. Asta s-a intamplat si la noi cand s-a intrebat despre cat de ok este sa-ti legi contul de Facebook de cel de Twitter si cum sa faci ca sa nu fi redundant pe retetele sociale.

Concluzia.

Nu pierzi absolut nimic participand la conferinte despre social media. Ba mai mult, iti reamintesti si inveti lucruri de care nu aveai nici o idee, ti se ofera rezolvari la problemele tale si ajungi sa cunosti oameni pasionati de acelasi domeniu. Ti se ofera informatii, statistici si sursa de inspiratie. Ce faci dupa aceea si cum pui toate astea in aplicare? Tine doar de tine.

PS: Live-blogging de la conferinta a facut Dojo si aici puteti sa gasiti subiectele discutate.

Trackbacks and Pingbacks

  1. Social Media Summit Timișoara – ediția 3 « CristinaTM - September 27, 2012

    […] O opinie personală și interesantă găsiți și la Deea. […]

Leave a Reply

Assign a menu in the Right Menu options.
facebook marketing