Intamplare de la casa noua

27 Apr

Sa va povestesc patania de ieri.

Ma pregateam  sa merg la ziua unei cunostinte. Asta inseamna ca eram prinsa intr-un intreg ritual ce-mi ia mai mult decat daca ar fi sa fac o ciorba, dar nu-i bai pentru ca e necesar. Iubitul zacea in pat. Eu eram in baie – spatiul in care se petrec minunile. La un moment dat aud o cheie in usa. In gandul meu “Na, am dat de dracu! Si-a dat seama proprietarul ca n-am avut chef sa aspir astazi si acum vine peste mine”. Dar usa nu se deschidea si incercarea disperata de a intra in casa mea ma baga in panica deja.

Trag aer in piept si ma gandesc cine ar putea sa aiba chei de la apartament si sa vrea sa intre in casa sambata in amiaza mare. Clar o prorietarul si nu vede unde sa bage cheia. Ma uit pe vizor. Vad o umbra intunecata, slabuta care forteaze usa. Asta nu-i proprietarul. Fug panicata la iubitu si tip: “vine cineva peste noi. Iubitu, ce ma fac?” ca si cum doar eu pateam ceva daca la usa noastra era mafia tiganeasca. El relaxat si usor amuzat”pai deschide si tu usa sa vezi cine e”. Dooh. Deschid usa si vad o tanti micuta, slabuta, cu sacose pline de cumparaturi incercand sa bage cheia in usa. Nici nu apuc sa o intreb de sanatate ca-mi spune “Vaiii, vaiii. Scuze! Am gresit etajul!” si fuge.

Am ramas traznita in usa si nici acum nu-mi dau seama cum poti sa gresesti etajul. Dar tot raul spre bine. Asa mi-am cunoscut vecina si poate-mi aduce prajitura data viitoare cand greseste etajul. 🙂

4 Responses to “Intamplare de la casa noua”