Update! I already let the right one in. Why should I let you in?

11 Mar

Let Me In este un remake al horror-ului suedez Let The Right One In care la randul lui este o ecranizare dupa romanul cu acelasi nume. Filmul este o drama cu nuante de horror despre un baiat si un vampir care sunt reprezentati prin niste copii.

I`ve been 12 for a very long time.

Let Me In spune povestea unui tanar pe nume Owen (rol interpretat de Kodi Smit-McPhee) care este agresat in toate modurile posibile de catre colegi. Owen isi petrece majoritatea timpului singur vizionand in continuu  in mintea lui un plan sadic de razbunare. Evident, afectat de divortul si neglijenta parintilor, copilul se apropie de vecina lui, o fetita misterioasa aparent de aceeasi varsta, Abby (rol interpretat de Chloe Moretz). Ciudateniile care se petrec in jurul fetitei si chiar cu ea nu-l fac pe Owen sa stea departe. Ba mai mult, cei doi copii devin apropiati in cel mai scurt timp. Sentimentele puternice pe care Owen le dezvolta pentru Abby din lipsa afectiunii din partea parintilor il pun pe acesta intr-o dilema morala chiar daca faptele sunt strigatoare la cer.

Un alt remake esuat

De ceva timp, americanii au facut o obisnuinta in a reface filme clasice si capodoperele aparute in alte tari. Chiar daca eu nu inteleg aceasta tendinta de a copia un scenariu, a schimba actorii si numele personajelor, Let Me In nu este foarte prost in compartatie cu Let The Right One In. Doar ca acesta pierde pe parcurs multe detalii din filmul suedez si asta face ca intregul farmec sa se piarda. Daca in primul film vorbeam despre niste copii dintre care unul din ei se dovedeste a fi vampir, in Let Me In vorbim despre o vampirita si un baiat care se intampla a fi copii. Inteleg toata nebunia din jurul vampirilor la momentul actual (vezi Twilight, True Blod sau Vampire Diaries). Dar transformarea fiecarei pelicule horror intr-un film cu vampiri duce la saturatia maselor. O poveste de dragoste atat de frumoasa, inocenta si complexa intre doi copii este redusa, din nou, la intunericul noptii si a fiintelor malefice. B O R I N G!

Let The Right One In are un scenariu care te duce de nas. Imprevizibilitatea este punctul forte. De putine ori remake-urile sunt mai bune decat variantele originale si Let Me In nu reuseste sa mai aduca nimic nou in poveste, din pacate. Dar probabil, aceasta varianta a aparut din dizgratia americanilor de a se uita la un film cu subtitrare. Altfel, eu nu ii gasesc rostul. Acting-ul din varianta originala este mult peste remake-ul americanilor. Desi cei doi copii nu au o cariera solida in spate si, evident, nici experienta, prestatia celor doi este peste asteptari. Kare Hedebrant si Lina Leandersson sunt inocenta intruchipata.

Verdictul meu

Cert este ca Let The Right One In este un film mult mai bun decat varianta americana a acestuia. Si nu cred ca ia prin surprinde pe cineva acest fapt. Dar in ciuda acestui tendintei americanilor de a reface orice film, Let Me In nu cade in penibil. Este un film decent si-l recomand iubitorilor de sf-uri, in special de vampiri. Ca o ultima sugestie, poate ar fi bine ca prima data sa urmariti varianta originala.

Alte review-uri pe raluk.ro

Simt ca este nevoie de un PS: Multa lume imi tot spune ca de ce nu m-am uitat la varianta originala si cum am putut sa ma uit la remake. Dragii mei, le-am vazut pe amandoua pt ca altfel nu puteam sa le compar. Logic, nu? Prima data am vazut Let The Right One In la recomandarea unei profe. Cand am fost in Bucuresti am aflat de la Ioanina ca americanii au pus-o si de un remake. Am zis sa nu mor proasta si sa-l vad si p`ala. Materialul era pt altcineva si trebuie sa fac un review filmului Let Me In si apoi o comparatie intre original si remake. Sper ca v-am lamurit acum de ce are aceasta forma.

5 Responses to “Update! I already let the right one in. Why should I let you in?”