Glass – Bad guys team up and not in the DC Universe

17 Jan

Prima data am vazut Split (2016) si mi-a placut. Mai mult din cauza lui James McAvoy. Mare talent. Apoi am vazut Unbreakable (2000). Putin chinuit din cauza actiunii lente sau a modului de filmare. Nici nu stiu de ce nu am avut rabdare cu el pentru ca per total mi-a placut. Cert e ca abia am asteptat Glass pentru confruntarea dintre Mr. Glass, David Dunn si The Beast.

Real villains are among us. Real heroes are within us.

Actiunea din Glass continua povestea din Split. David Dunn is foloseste abilitatile pentru a-l gasi pe Kevin/Patricia/Dennis/Hedwig/Barry/Jade/Orwell/Normal/Beast & co. Insa treaba se complica cand in scena apare Dr. Ellie Staple si in modul asta incepe actiunea din Glass.

M-am asteptat sa imi placa din nou de James McAvoy la fel cum m-am asteptat ca filmul sa fie bun chiar daca criticii au scris altceva. Insa nu m-am asteptat sa imi placa atat de mult firul epic urmat de personaje si twist-ul simplu, dar de efect din final.

De mentionat ar mai fi ca:

  • i-a luat 19 ani lui M. Night Shyamalan sa puna capat trilogiei
  • actorul Spencer Treat Clark a reluat rolul lui Joseph (fiul lui David Dunn)
  • Shayamalan a ales intentionat culorile predominante pentru fiecare personaj:
    • David Dunn – verde pentru ca reprezinta viata,
    • The Beast – mustar/ocru, adica galben pentru ca este asociat cu ceremoniile religioase, iar
    • Mr. Glass – violet pentru ca inseamna roialitate

You Cannot Contain What You Are.

Glass nu-i un film excelent si nici clasicul film cu supereroi cu care ne-a obisnuit Marvel sau DC, dar e entertaining si merita vazut pentru ca te tine in priza, are cateva twist-uri faine, James McAvoy e mare si pentru finalul merituos al trilogiei accidentale (sau nu?).

Se poate vedea de vineri, 18 ianuarie, in reteaua Cinema City.

No comments yet

Leave a Reply

Assign a menu in the Right Menu options.
facebook marketing