Gica vrea un job si un salariu decent!

21 Nov

Cum stateam eu frumusel in cada si ma rugam ca apa fierbinte sa alunge raceala cumplita, m-a lovit o idee care a strabatut mintile voastre macar o data.  Ce salariu trebuie sa aiba un student ca sa se poata muta singur si sa traiasca decent? Si am inceput sa calculez fara sa ma axez pe suportul parintilor.

Presupunem ca studentul nostru, hai sa-i spunem Gica, nu vrea ceva luxos si se multumeste cu o garsoniera pe langa campusul facultatii. Chiria? O suta de euro. Pe langa banii astia mai vin si cheltuieli de locatar care sa presupunem ca ajung undeva la 2 milioane. Dar Gica are si telefon, asa ca mai trimite 50 de lei la companiile de telefonie mobila. Pe langa astea, Gica are nevoie si de internet ca sa vada  schimbarile pe care le face Zuckerberg in fiecare zi. Apoi, studentul nostru mai are nevoie si de mancare pe langa ce ii trimite mama de acasa. Oare un buget de 300 de lei special pentru mancare ajunge? Sa presupunem ca da pentru ca lui Gica nu-i plac mancarurile fancy si nici cele de la restaurant. Sa mai presupunem si ca Gica simte nevoia sa socializeze, asa ca ii atribuim 50 de lei pe saptamana pentru iesiri si bere, deci 200 de lei pe luna. De ce ar mai avea nevoie Gica? Produse de igiena personala care sa zicem ca ajung la un maxim de 50 de lei. O prietena? Nu pentru ca e dificil de intretinut. Un animal? Pentru ce? Nu are timp pentru el. Haine? Poate luna viitoare.

Ca sa poata merge la o facultate dintr-un oras mare si ca sa poata locui singurel intr-o garsoniera decenta, Gica are nevoie nevoie de un job care sa-i ofere un salariu de peste 1100 de lei. Repet, asta ca sa poata trai la limitele decentei. Nu stiu voi, dar eu cunosc o singura persoana care in perioada studentiei castiga peste 1000 de lei avand un job decent. Poate imi mai spuneti voi si altele sau poate ca am vorbit prostii si v-am pierdut cinci minute din viata. Simtiti-va liberi sa ma certati.

 

8 Responses to “Gica vrea un job si un salariu decent!”