Filme cu Morgan Freeman pe care trebuie sa le vezi. Neaparat!

20 Jan

Inspirata de montajul minunat de la Golden Globes, am realizat o lista de filme pe care trebuie neaparat sa le vezi.

Morgan Freeman se afla in centrul atentiei de data asta, un actor in varsta de 74 de ani care are la activ peste 90 de filme din care mai mult de jumatate au primit nominalizari la cele mai importante gale de film din lume. In momentul de fata, Morgan Freeman detine un Oscar, alte 43 de premii + inca 43 de nominalizari. Lista intreaga o puteti vedea aici.

  • Se7en – un thriller psihologic in care Morgan Freeman joaca alaturi de Brad Pitt, Gwyneth Paltrow si Kevin Spacey. Regizat de David Fincher, filmul spune povestea a doi detectivi care se confrunta cu unul dintre cei mai fucked up criminali vazuti pe marele ecran.
  • The Shawshank Redemption – filmul care spune o poveste incredibila, care are una dintre cele mai mari note pe IMDB si care a fost vazut de orice pasionat de cinematografie. Celelalte explicatii sunt de prisos.
  • The Bucket List– Morgan Freeman si Jack Nicholson – 2 genii in ale actoriei livreaza una dintre cele mai bune drame aparute. Filmul este o comedie bolnava de cancer care te va face sa inveti ca daca tot traiesti o singura data, ai face bine sa mori cu gratie.
  • Bruce Almighty – Fantezie, comedie sau drama? Nici nu mai conteaza atata timp cat il vezi pe Morgan Freeman interpretand rolul lui Dumnezeu.
  • Invictus – Dupa ce a interpretat rolul lui Dumnezeu, acum apare in Invictus sub rolul lui Nelson Mandela. Regizat de Clint Eastwood si avandu-l in rol principal pe Matt Damon, filmul trebuie neaparat vazut chiar daca nu ai habar cu ce se mananca rugby-ul.
  • Gone Baby Gone –  Morgan Freeman a avut nemasurat tupeu pentru a accepta rolul lui Jack Doyle in debutul regizorul al lui Ben Affleck. Filmul spune povestea a doi detectivi care cauta o fetita de 4 ani rapita din Boston.
  • Million Dollar Baby – regizat de Client Eastwood si avand-o in rolul principal pe Hilary Swank, Morgan Freeman dovedeste ca poate fi un antrenor inteligent si intelept, nu doar Dumnezeu si Nelson Mandela. Filmul a castigat 4 Oscaruri.

Morgan Freeman mai poate fi vazut in seria Batman, dar si auzit datorita vocii inconfundamile in o sumedenie de documentare si filme istorice.

Astea sunt doar cateva din filmele pe care le-am vazut eu si care l-au avut protagonist pe Morgan Freeman. Daca mi-au scapat cateva, simtiti-va liberi sa mi le recomandati.

PS: Un om mai modest decat el rar mi-a fost dat sa vad. Urmariti emotionantul moment de la Golden Globes 2012:

6 Responses to “Filme cu Morgan Freeman pe care trebuie sa le vezi. Neaparat!”