Fata in pijamale IV

13 Dec

O tehnică stângace

Ulterior au apărut confuzii asupra culorii ochilor. Anna Philomena Morgan a avut ochii gri-albăstrui, în timp ce ochii victimei erau căprui. Un expert a afirmat că ochii femeii erau ori albaştri ori gri, însă în niciun caz maro sau verzi-albăstrui. Ochii, ca şi restul corpului, au avut de suferit ca urmare a procesului de „murat”. Pentru a avea o hotărâre exactă şi ce nu putea fi contestată, o examinare patologică nu a fost luată în considerare deoarece tehnica a fost stângace,  globul ocular fiind distrus în timpul experimentului. După îndelungi argumentări, legistul a acceptat cu greu că trupul aparţinea Lindei Agostini. Convingerea legistului a fost bazată pe mărturia soţului şi multiplele aluniţe identificate de acesta pe corpul victimei. Agostini a fost condamnat pentru ucidere din culpă (omor prin imprudenţă) şi a primit şase ani de muncă în folosul comunităţii. A fost eliberat în 1950.

Într-o anumită măsură, cazul „fetei în pijama” a rămas un mister. În timpul de zece ani, de la găsirea cadavrului şi până la ultima anchetă, s-a creat multă confuzie în jurul cazului. Experţii ai făcut o muncă de mântuială fie din dezinteres ori fiind limitaţi de posibilităţile din acele timpuri, poliţiştii au obstrucţionat justiţia în mod deliberat sau nu. Unii experţi încă susţin că trupul „murat” al femeii aparţine Annei Philomena Morgan, însă cadavrul a fost înmormântat sub numele Lindei Agostini în cimitirul Preston din Melbourne, în iulie 1944.

~the end~

Dragilor, asta a fost cazul fetei in pijamale. Dupa ce am citit ancheta si studiul de caz sunt convinsa ca acel corp nu-i apartinea Lindei Agostini. Sunt multe contradictii si fiecare poate specula dupa cum ii doreste inimioara, dar eu ma intreb de ce nu se poate face astazi un test ADN pentru a descoperi cine este fata care a fost omorata cu brutalitate in 1930. Trupul acelei fete, care a fost supus unei batjocoriri colective, merita atata dreptate.

Acum sunt curioasa de parerile voastre. Cine spuneti ca e criminalul si care o fi identitatea fetei in pijamale?

Sursa foto

No comments yet

Leave a Reply

Assign a menu in the Right Menu options.
facebook marketing