Fata in pijamale III

7 Dec

Înmormântare indecentă

leaf graphic
Linda Agostini

Pentru următorii şase ani, cadavrul „murat” a stat într-un colţ al laboratorului medical din Universitatea Sidney. Cazul era încă deschis şi nimeni din conducere nu părea interesat să facă o înmormântare decentă Annei. Apoi, în martie 1944, afirmaţiile făcute de sergentul poliţist King păreau că primesc un răspuns. Un ospătar italian pe nume Tony Agostini, s-a prezentat la sediul poliţiei şi a dat o declaraţie în faţa aceluiaşi comisar, care se presupunea că a muşămalizat investigaţiile lui Palmer Benbow. Agostini a mărturisit asasinatul soţiei sale, Linda.

Linda Platt, o femeie de naţionalitate engleză, s-a căsătorit cu Agostini în 1930. A fost o femeie atractivă, cu înălţime medie şi constituţie asemănătoare cadavrului din sicriul umplu cu formol. Singura diferenţă dintre ea şi Anna Morgan era că sânii Lindei erau mari şi lăsaţi.

Agostini a declarat poliţiei că mariajul lor nu a fost unul de succes.Pentru Linda, el era un gelos nevrotic care consuma alcool în exces. În încercarea de a repara relaţia, cuplul s-a mutat din Sidney în Melbourne. Linda era în viaţă în august 1934 când a fost văzută de un prieten foarte bun, dar dupa aceea a dispărut. Ulterior, Agostini a declarat-o dispărută, spunând că a fugit cu amantul ei.

În ciuda faptului că s-au mutat la Melbourne, Agostini susţinea că nu s-a putut înţelege cu soţia sa. După certuri tărzii, într-o dimineaţă, Agostini s-a trezit şi şi-a văzut nevasta lângă pat îndreptând o armă spre el. Bărbatul s-a luptat cu ea şi arma s-a descărcat aproape de obrazul ei drept şi a omorât-o. Cuprins de panică, a cărat trupul până la scări, dar fiind slăbuţ, a scăpat trupul fetei. După spusele lui Agostini, în timpul căderii s-au cauzat cele trei mari leziuni ale craniului.

În ziua următoare, Agostini s-a urcat în maşină şi a condus înafara oraşului pentru a scăpa de cadavru. Acolo, trupul fetei a fost aruncat într-un canal de scurgere, unde a fost şi găsit, apoi i-a dat foc în încercarea de a anihila dovezile. Pentru cei care cunosc cazul, în acest moment exista o discrepanţă evidentă. Medicii legişti, la a doua autopsie, au afirmat că leziunile de la nivelul craniului au fost cauzate înainte de deces, iar acestea cu siguranţă nu corespund căderii corpului pe scările de lemn.

Autorităţiile s-au decis să facă un efort ca să rezolve misterul o dată pentru totdeauna sau cel puţin să ajungă aproape de adevăr. Corpul vrednic de milă şi bătrân de zece ani a ajuns din nou pe mâinile experţilor,de aceasta data cei care se ocupă de cosmetica cadavrelor. Ei au fost angajaţi să aranjeze corpul acceptabil pentru privitori.

Experţii de cosmetică au avut o sarcină grea deoarece formolul, în ciuda calităţilor excelente, a adus schimbări majore trăsăturilor frumoase pe care o dată le avea fata. Rănile s-au încreţit puţin, pielea era zbârcită şi albă ca peştele, iar caracteristicile esenţiale au devenit neclare. În ciuda acestor dificultăţi, „cosmeticienii” au utilizat ceară, farduri şi produse speciale pentru păr şi au pregătit cadavrul într-un timp record pentru vizionare. În data de 4 martie 1944, şase prieteni de-ai Lindei Agostini şi sergentul King au intrat în morgă pentru a vedea rezultatul. Toţi au identifict „pozitiv” cadavrul ca aparţinând Lindei.

În 23 martie, o nouă anchetă a fost deschisă. De data aceastaa, legistul se confruntă cu o armată de avocaţi – unul pentru poliţie, unul pentru Agostini şi doi pentru doamna Routledge, mama Annei Morgan. De la început au avut loc discuţii aprinse în contradictoriu între oamenii legii. Primul argument a fost legat de dinţii victimei şi anume: dacă s-a intervenit sau nu asupra lor în procesul „cosmetizării”.  Apoi a urmat o altă discuţie care viza momentul în care a fost văzută victima pentru ultima dată în viaţă.

O martoră a prezentat un punct de vedere important când a susţinut că sânii cadavrului nu erai ai Lindei – Linda avea sânii mari, iar victima îi avea mici şi fermi. Răspunsul poliţiei invocă faptul că procesul de scufundare al cadavrului în formol a cauzat micşorarea sânilor. Experţii au susţinut exact contrariul: formolul nu cauzează schimbări radicale ale mărimii şi formei sânilor.

~va urma~

Sursa foto

2 Responses to “Fata in pijamale III”