Fata in pijamale II

5 Dec

leaf graphic
Reconstructie faciala a „Fetei in pijama” facuta de catre politistul Cecil Jardine in 1938

 

Urechi ciudate

În acest moment, portrete robot ale fetei au fost publicate în toate ziarele. Un anume M. Presley le-a văzut şi a contact imediat poliţia. Domnul afirma că femeia tânără este nepoata lui, doamna Anna Philomena Coots, cu numele de domnişoară Morgan. A locuit în Sidney, într-un apartament închiriat împreună cu soţul ei, scriitor de meserie. După ce a văzut cadavrul, domnul Presley a identificat-o „pozitiv” ajutat fiind de urechile ciudate şi ochii albaştri.

Din acest punct, totul trebuia să meargă pe un făgaş drept, dar a fost doar începutul unei „căutări de identitate” care a durat 10 ani. În primii 4 ani o avalanşă de martori au văzut trupul neînsufleţit al fetei. Doamna Callow, proprietara apartamentului, a confirmat că femeia a fost chiriaşa ei şi John Morgan, primul soţ al doamnei Presley, deasemenea jură că trupul era al Annei.

Un martor important nu e de acord cu ceilalţi. Doamna Janette Routledge, mama Annei, s-a uitat lung la corpul distrus şi a spus poliţiei: „sunt sigură că aceasta nu este fiica mea!”. Părea calmă şi raţională în acel moment, dând şi o declaraţie cu privire la cele relatate.

Cu toate acestea, declaraţia femeii putea fi ignorată dacă un sergent pe nume King nu ar fi văzut cadavrul în iunie 1938. Acesta afirmă că a cunoscut-o pe femeie. Chiar şi cu leziunile şi pielea ridată de la substanţele de conservare, el jură că este Linda Agostini, o fată pe care o cunoştea bine King şi soţia lui, dar pe care nu a mai văzut-o din 1931.

Nu cu mult după ce King a dat declaraţia, o instanţă ad hoc de legişti a fost convocată. Cinci martori au declarat că trupul aparţine Annei Philomena Morgan, însă doamna Routledge şi sergentul King contestă cele declarate de cei 5. Legistul a acceptat opinia majoritară, iar verdictul arată că Anna Morgan a fost omorâtă de una sau mai multe persoane necunoscute.

Ancheta a reaprins interesul public şi cazul „fetei în pijama” a ajuns din nou pe prima pagină a ziarelor. De data aceasta, publicitatea a atras atenţia doctorului Palmer Benbow, care, la fel ca şi medicii dinaintea lui, a deprins un interes deosebit în criminologie şi a câştigat o reputaţie de investigator amator. Metodele sale nu au fost niciodată dezvăluite pe deplin, dar a dobândit acces la cadavru şi la celelalte relicve ale cazului – pijamalele zdrenţuite, sacul şi bucata de prosop. Spre deosebire de poliţie, Benbow a examinat urmele textile de pe prosop cu atenţie, acestea ducând cumva la o baracă aşezată pe o bucată comună de pământ lângă Albury.

În baracă a găsit un pat vechi pictat, susţinând că acesta se potriveşte cu petele de vopsea găsite pe cadavru şi ceva material de lână care corespunde cu fibrele găsite în părul fetei moarte. Continuând investigaţia, doctorul a localizat un alcoolic care o cunoştea pe Anna Morgan. Această persoană i-a dat numele unui bărbat care o bătea pe Anna cu o bucată din patul cu pricina.

În acest punct, investigaţia medicului a ajuns la final. Mai târziu a declarat că a fost împiedicat, iar deducţia clară era că a fost împiedicat de poliţie. Mai târziu, Benbow pretinde că bărbatul – care nu a fost niciodată numit în mod public de Palmer Benbow – care spunea că Anna era bătută, era un apropiat al unui comisar australian din poliţie; era în fapt membru al aceluiaşi grup social.

Oricare ar fi fost cauza, doctorul Benbow s-a simţit incapabil sa continue ancheta. În încercare de a-şi publica descoperirile, avocaţii doamnei Routledge au cerut să dobândească control legal asupra averii Annei Morgan – un gest simbolic, deoarece averea ei era fără valoare – care a presupus începerea unei reexaminări a tuturor informaţiilor. Încercarea a eşuat şi din nou „fata în pijama” a picat în obscuritate.

~va urma~

Sursa foto 1 si 2

2 Responses to “Fata in pijamale II”