Fabrica Timisoreana si-a deschis portile

13 Oct

Pentru prima data in aproape 300 de ani, Fabrica de bere Timisoreana si-a deschis portile si a dat posibilitatea oamenilor de a invata mai multe despre procesul de fabricatie a celei mai consumate beri din Romania.

Cateva date tehnice

  • Fabrica de bere Timisoreana se intinde pe 8 hectare
  • are peste 1000 de angajati
  • produce Timisoreana, Ursus si Ciucas

Vineri dimineata, pe un frig ce aduce mai mult a iarna, am pasit pentru prima data in incinta fabricii de bere. Intampinati am fost de un maestru berar, foarte bine tocmit si pus pe glume. La un asa eveniment, se cadea sa vina si primarul, asa ca domnul Robu ne-a spus cateva cuvinte despre planurile lui de viitor ce includ un departament al primariei care sa se ocupe doar de promovarea orasului.

Dupa turul de fabrica, ce a durat aproximativ o ora jumatate, am invatat ca berea ce se produce aici se face dupa o reteta de aproape 300 de ani, ca dureaza cam doua saptamani pana maltul si toate ingredientele se transforma in bere, ca primul aparat de facut gheata din Romania s-a aflat la fabrica de bere Timisoreana, ca exista must de bere si e delicios si ca pet-urile arata ca niste dildo-uri de diferite culori.

Per total, experienta a fost una placut, dar imi ramane un singur regret si acela ca nu am putut face poze in interiorul fabricii ca sa va arat mai multe despre procesul de fabricatie, despre cum am fost intampinati si despre degustarile savuroase. 🙂

Ma bucur mult ca niste oameni s-au gandit sa deschida portile si sa dea posibilitatea timisorenilor de a auzi povestea berii chiar din gura lui Eugen de Savoia 🙂

PS: pe duminica o sa primesc niste poze de la organizatori din interiorul fabricii si o sa le gasiti aici. Pana atunci, va las cu cele facute de telefonul meu.

UPDATE POZE:

6 Responses to “Fabrica Timisoreana si-a deschis portile”