Exercitiu de imaginatie Prometheus

14 Jul

Imaginati-va pentru o secunda multi oameni aflati pe o nava cu destinatie secreta. Mai imaginati-va ca acesti oameni in timpul lor liber cauta raspuns la intrebarea “Cine este creatorul nostru”. Mai ganditi-va si ca acesti oameni sunt cei mai inteligenti din lume. Iar apoi imaginati-va cum ei calatoresc milioane de kilometri prin spatiu, cum ajung pe o planeta straina si nu au nici un fel de arma de atac pentru ca nu s-au gandit o secunda ca respectivii creatori pe care ii cauta s-ar putea sa-i atace.

In viziunea mea, asta e filmul Prometheus pe care l-am vazut in urma cu o luna si ceva, dar despre care nu am avut timp sa scriu ca fiind cea mai mare dezamagire cinematografica din 2012.

Prometheus pleaca de la o premiza atat de buna si timp de mai bine de o ora construieste o poveste captivanta. Apoi, se sinucide abrupt in prima gura de canal pe care o gaseste. Bine, filmul merita vazut in cinematografe datorita efectelor spectaculoase in IMAX 3D si a peisajelor pe tonuri de cenusiu care te lasa cu gura cascata. Si totusi, nu pot sa nu compar Prometheus cu Alien mai ales ca primul s-a vrut in prima faza a fi un prequel. Cu un cast de toata frumusetea (Charlize Theron, Michael Fassbender, Guy Pearce), cu un regizor ca si Ridley Scott,  cu o tehnologie de ultima ora, cu un buget peste masura si cu o promovare agresiva, Prometheus reuseste sa faca doar in fâsssss obosit in fata seriei Alien.

Pacat. Ma duc sa-mi mai spal ochii o data cu nuditatea lui Fassbender din Shame.

 

No comments yet

Leave a Reply

Assign a menu in the Right Menu options.
facebook marketing