East European Comic Con 2013 – cel mai reusit eveniment din ultimii ani

2 Apr

comic-con (3)

Oamenii destepti au luat cu asalt Comic Con-ul in weekend. Nu o spun eu, ci cei de la Mediafax. Insa recunosc, imi place cum suna. 🙂

Doua zile pline de oameni, culori si zambete. 24 de ore de agitatie si multe altele de stres pentru cei implicati in organizare. 18 ore pierdute pe tren. Patru zile de oboseala cronica. Insa totul a meritat pentru ca East European Comic Con cred ca este cea mai misto chestie ce s-a facut in ultimii ani in Romania.

Tinut la Palatul Copiilor din Bucuresti, Comic Con-ul de Romania a adapostit peste 6000 de suflete in cele doua zile, multi supereroi, vedete si reviste pe toate gusturile. In prima zi, locul a fost plin pana la refuz si accesul la standurile amenajate in incinta Palatului a fost destul de greoi. Dar a doua zi totul a fost mai lejer si aerisit. Adevarat e ca nu mai gaseai aproape nimic ca sa-ti iei ca amintire, insa te puteai bucura de finala concursului de Cosplay si League of Legends. Eu m-am delectat cu mai mult shopping si cu achizitia tricoului 3lăr pe care-l vedeti mai jos, intr-o poza.

Cei care mi-au furat inima si care-mi vor ramane pentru totdeauna la suflet sunt oamenii din echipa Creative Monkeyz. Mai multa buna dispozitie si zambete impartite pe metru patrat, eu nu am vazut. Iar Alex de la emisiunea 3lăr este o scumpete de barbat atat pe sticla cat si cu fiecare fan disperat in parte.

Pe langa Creative Monkeyz, mi-a placut diversitatea de obiecte, reviste si materiale pe care le puteai cumpara, spatiul mare destinat board games-ului, sala de cinema in care rulau trailere, oamenii costumati foarte misto si faptul ca organizatorii s-au gandit si la oamenii cu dizabilitati.

Cateva observatii:

– urmatorul Comic Con mi-ar placea sa se desfasoare intr-un spatiu mult mai mare. Doritori sunt si s-a vazut la prima editie din acest an, deci astept sa se ia masuri in privinta asta. Am citit pe diverse site-uri ca nu s-au vandut mai multe bilete decat s-au anuntat, adica 6000, insa spatiul pentru cei care au venit s-a dovedit a fi neincapator. Deci inca un argument ca e nevoie de un alt complex de sali.

– ar fi fost mult mai ok daca s-ar fi format culoare pe sens ca sa nu se mai aglomereze romanul si sa ramana impotmolit in multime. Banuiesc ca asta se poate rezolva si cu un spatiu mai mare, dupa cum spuneam mai sus.

– mi-ar placea ca pe viitor filme si serialele din Romania sa puna accent mai mult pe aceasta conventie, sa vina si sa se promoveze, sa discute cu fanii, asa cum se face si dincolo.

Una peste alta, East European Comic Con 2013 a fost un success pentru organizatori si un castig sufleteste pentru cei care au participat la cele doua zile de nebunie. Ne vedem la anu`! 🙂

achizitii-comic-con-2013 board-games-comic-con-2013 creative-monkeyz-alex-timis-3lar-comic-con-2013 creative-monkeyz-roboti-comic-con-2013 editura-comic-con-2013 multime-comic-con-2013harap-alb-comic-con-2013harap-alb-continua-comic-con-2013andreea-ciobanu-comic-con-2013PS: Despre Finn Jones si John Rhys-Davis nu pot spune nimic pentru ca nu am avut onoarea sa-i vad, dar puteti citi despre asta aici.

4 Responses to “East European Comic Con 2013 – cel mai reusit eveniment din ultimii ani”