Decizii grele. Sfaturi utile (poate).

26 Aug

Recent, mi-am dat demisia de la fostul loc de munca pentru ca nu mai simteam ca pot creste acolo. A fost o decizie grea, calculata si luata dupa multe discutii cu cei apropiati.

Nu am plecat undeva. Nu am avut o portita deschisa, ci pur si simplu am plecat in cautarea unui nou loc care ma poate ajuta sa ma dezvolt profesional. Cliseic sau nu, am simtit nevoia de o schimbare.

Cu ocazia asta, am trecut printr-o sumedenie de interviuri. Unele au decurs bine si le-am pierdut. Altele au decurs foarte rau si le-am refuzat, dar sa va spun ce am invatat din toata treaba asta.

1. Perioada de job hunting iti mananca mai multi nervi decat ai crede. Asa ca, daca esti in situatia mea, incarca-te cu mult calm si magneziu. Vei da peste tot felul de oameni care iti vor cere sufletul pentru 1000 lei pe luna.

2. Posturile pentru care ti se cere sa faci marketing, PR, design si vanzari in acelasi timp nu formeaza un mediu normal pentru un om cu toate tiglele pe casa. Bineinteles, treaba sta diferit daca este propria firma.

3. Pune intrebari in timpul interviului. Afla tot ce te intereseaza. In modul asta nu iti pierzi nici tu timpul si nici angajatorul.

4. Fii sincer. S-ar putea ca urmatorii ani din viata sa ii petreci acolo, asa ca fii sincer, munceste pentru ceea ce iti doresti si satisfactiile vor fi pe masura.

5. Nu accepta orice job doar pentru bani. Nu uita de unde ai plecat si care a fost motivul. Nu te multumi cu putin, analizeaza-te obiectiv si stabileste-ti singur limita. Nu ii lasa pe altii sa ti le impuna.

6. Cand te simti descumpanit, apeleaza cu incredere la prieteni pentru suport moral. Sunt cea mai buna sursa de energie si bunadispozitie.

Nu stiu cat ii ajuta aceste randuri pe cei care citesc, dar pe mine ma incurajeaza un plan bine pus la punct si niste principii bine stabilite.

Sper ca job hunting-ul sa se termine cat mai repede pentru ca e timpul de ceva mai mult decat uitat la filme, facut mancare si blogging.  Asa ca, fingers crossed. 😎

PS: Daca aveti alte sfaturi de luat in seamna, le citesc cu drag. 🙂

5 Responses to “Decizii grele. Sfaturi utile (poate).”