De cine mi-e mie dor

4 Nov

De ce imi e dor deja de facultate?

Imi e dor de facultate. Nu, nu asa cum mi-a fost dor de liceu. E altfel. E ceva diferit. Am sentimentul ca am lasat in spate prieteni dragi si profesori distinsi. Am sentimentul ca am pierdut ceva.

Si acum e momentul in care ma bucur pentru ca exista internet. Asa pot sa ma conectez in continuare la creativitatea continua a Corinei Saftescu, the cuteness itself (chiar daca am fost doar la 4 seminarii tinute de ea si de la celelalte lipsisem din motive obiective), ce idei nebune mai nascoceste Oana Barbu, ce-l mai supara pe Marcel Tolcea si sa-mi stalk-uiesc baietii preferati din an. Yes yes. Heil Facebook!

Mi-e dor de sinceritatea transanta a Laviniei Balulescu si de povestile ei macabre.

Ah, si tu, Ionu Suciu. Cum sa uit de tine? Un adevarat om, o masinarie multi-functionala mergatoare de la care am invatat cum se scrie o stire, cum o realizez, cum o montez, cum sa relatez cum sa cum sa cum sa… si ce ti-au facut nenorocitii? Te-au dat afara pentru ca nu aveai studiile facute la ei. Niste mizerii.

Si Adina Baya. Un an intreg am participat la cel mai frumos seminar: al ei. O minte brilianta ce ne tinea in frau mai ceva ca Hitler pe evrei. Si cum a reusit ea sa ne faca sa citim mult, sa fim documentati si sa fim profesionisti… Mai mare dragul imi e cand vorbesc acum cu ea despre filme si simt ca se umfla pipota-n mine atunci cand imi da dreptate sau cand imi recomanda cate ceva.

Si mi-e dor si de cei care-l intrebau pe Marcel Tolcea in timpul cursului care e perioada de gestatie la caine si chiar si de cei care ar fi facut orice doar ca profesorul sa le simta prezenta in sala.

Imi e dor si de „te rog-ul” rostit a 36-a oara de Tudor Cretu.

Mi-e dor de intalnirile timide cu profesorii mei dragi si de diminetile pierdute la cafeneaua facultatii. Si imi e atat de dor pentru ca stiu ca nu voi mai avea asta niciodata. Probabil.

Si celor din generatia de maine le doresc sa aiba parte de macar jumatate dintre profesorii pe care i-am avut eu pentru ca ei sunt capabili sa va schimbe viata.

8 Responses to “De cine mi-e mie dor”