Cum combati frica de serpentine

18 Nov

Eu sunt genul ala de femeie care nu se pricepe la masini. Nu recunosc modelele si pana in urma cu un an nici nu stiam ca o masina are mai mult de doua pedale. Pe langa asta, nu am nici o teama de a ma urca in masina cu un sofer cu care nu am mai calatorit. Imi place sa ma uit pe geam, sa observ si cad pe ganduri. Ei bine, ceva se schimba cand ajung pe serpentine.

Serpuirile soselei imi provoaca diferite stari: mi se strange stomacul, ametesc si mintea imi zboara la ce-i mai rau. Apoi imi vad moartea in diferite moduri si tremura inima in mine si la cele mai usoare curbe. Ma sperie imaginatia mea care gaseste tocmai atunci tot felul de nereguli la masina care pot cauza un accident fatal. Solutia? Un sofer care sa fie o companie placuta si relaxata.

Luna trecuta, cand am plecat spre Sibiu la Astra Film Festival, am avut parte de un sofer nemaipomenit care a condus perfect scufita rosie de la Autonom Rent-a-Car. Imi era putina teama de serpentinele de dupa Faget, dar tocmai cand treceam pe acolo ii povesteam Alexandrei despre filme. Si uite asa nici nu am apucat sa sesizez unde ma aflam. La intoarcere era noapte si nu am apucat sa vad vaile stancoase, asa ca nu am avut nici o treaba.

Nu stiu cati imi impartasesc panica acuta pe serpentine, dar va spun sigur ca orice frica poate fi combatuta atat timp cat ai un sofer bun si o masinuta sigura. 🙂

Foto made by Ale

6 Responses to “Cum combati frica de serpentine”