Cramele Recas- rasfat pentru toate simturile

19 Apr

timisoara-brands-tour-cramele-recas

Aventura Timisoara Brands Tour a luat sfarsit pentru bloggerii timisoreni la Cramele Recas. Si de ce sfarsit glorios am avut parte imi e tare greu sa va povestesc pentru ca pur si simplu nu-mi gasesc cuvintele potrivite pentru a descrie locul, oamenii si tratamentul regesc de care am avut parte. Totusi, am sa incerc.

Vizita la Cramele Recas s-a facut dupa popasul de la Fabrica de Bere Timisoreana. Pe o ploaie pacatoasa si un vant crunt, am fost asteptati de dragii nostri oaspeti tocmai pe varful unui deal. Aici a inceput practic prima degustare pentru ca am primit cu totii vin ca sa ne mai incalzim manutele si sa uitam de vremea uracioasa.

Apoi a urmat o vizita prin locsorul in care se produce licoarea lui Bachus. Am primit detalii tehnice, am aflat ca se pot stoca in crame pana la 12 mii de litri de vin, ca exista meseria de ciorchinar, iar dupa ce am urmarit atenti imbutelierea si am fost plimbati prin camere la minus cinci grade, a urmat partea asteptata de toata lumea: DEGUSTAREA.

tur-cramele-recas-bloggeri

Cu ocazia venirii noastre, Cramele Recas a organizat prima degustare de vin spumant dupa aproximativ 20 de ani. Am fost condusi intr-o pivnita la noua metri sub pamant si am ajuns intr-o camera obscura decorata cu lumanarele, butoaie imense pe pereti si pahare tuguiate pe masa. Am servit doua tipuri de vin spumant, preferatul meu fiind cel rose. Dar aventura nu s-a oprit aici.

Am fost condusi intr-o alta incapere, de data asta mai luminoasa si ce aducea a camera de ospat dintr-un film cu cavaleri si printese. Am degustat sapte feluri de vin si am fost serviti cu un platou de branzeturi, sunca si ciocolata – fiecare adecvat pentru un anumit tip. Dupa ce am ascultat povestea vinului si ne-am infruptat din delicatesele servite, a urmat inca o surpriza.

Cand toti aveam impresia ca aventura a luat sfarsit si ca urmeaza sa ne luam la revedere de la unul dintre cele mai frumoase momente traite, oaspetii ne-au mai facut o surpriza si ne-au condus in ultima camera de pe culoarul pivnitei. Aici eram asteptati de un nene ce ne canta la vioara, urma sa luam masa si sa degustam alte tipuri de vin. Solo Quinta a fost alesul meu, un vin premiat realizat de 5 tipuri de strugure: 4 feluri de struguri albi si unul rosu.

cramele-recas-degustare-timisoara-brands-tour

Dupa toata aceasta aventura, am primit la pachet si doua sticle de vin, i-am cumparat mamei mele un rose minunat si afara am fost asteptati cu inca o degustare de vin spumant. Ce mai, deja aventura de la Cramele Recas parea rupta dintr-un vis si speram ca in veci sa nu ma mai trezesc.

Una peste alta si fara a lauda prea mult, Cramele Recas inseamna mai mult decat o simpla podgorie si un magazin de vin. Cramele Recas poate fi o aventura de neuitat pentru turistii care ajung in Timisoara si un rasfat si pentru localnici. Din pacate, nu multa lume stie asta, dar speram ca Timisoara Brands Tour sa fi facut o diferenta.

In incheiere trebuie sa multumesc PRbeta pentru invitatie si pentru aventura nemaipomenita de care am avut parte. Doua zile pline de oameni noi, sport, cultura, vin si multa voie buna. La cat mai multe evenimente de genul! šŸ™‚

cramele-recas-timisoara

*Fotografiile au fost realizate deĀ Dragoş Asaftei, cu noulĀ Nikon D7100.

Timisoara Brands TourĀ este un evenimentĀ organizat deĀ PRbetaĀ cu sprijinul Primăriei Municipiului Timișoara.
Branduri participante:Ā Timișoreana,Ā Cramele Recaș,Ā Arsenal Park,Ā ,Ā REC Universitatea de Vest Timișoara, ACS Poli Timișoara.
Parteneri de mobilitate:Ā Peugeot RomĆ¢nia.
Parteneri:Ā PRbeta,Ā Aventuria,Ā AsociaÅ£iaĀ Timișoara CapitalăĀ CulturalăĀ Europeană,Ā Porche Timișoara,Ā Amvest,Restaurant Belvedere.
Parteneri media:Ā 24-FUN,Ā Tion.
Timișoara Brands TourĀ este o franciză aĀ Cluj Brands Tour, un concept marcaĀ TVdece.

No comments yet

Leave a Reply

Assign a menu in the Right Menu options.
facebook marketing