#CinemaPurSange – Doneaza sange si mergi la film

21 Jun

In 2014 scriam despre experienta mea de donator de sange in Timisoara. Am facut asta pentru ca am vazut ca lumea nu prea stie cum se intampla. Nu e nimic de speriat. Nu e nimic nesteril. Nu urla nimeni la tine si nu te ia nimeni cu japca. Practic, am incercat sa ii incurajez pe cei sanatosi sa mearga la Centrul de Transfuzii din Timisoara si sa doneze sange.

Sa donezi sange iti aduce o multime de beneficii legate de sanatate: iti creste imunitatea, arzi calorii, iti scade riscul de incidente cardiace. Pe langa asta, beneficiezi de analize gratuite, o zi libera de la munca sau scoala, bonuri de masa (7x 9.57lei) si reducere 50% la abonamentul pentru transport in comun.

Si pentru ca in repetate randuri v-am zis despre Ceau Cinema si cat de drag imi este festivalul asta, daca donati sange pe 17 sau 18 iulie, veti primi si unul din cele 100 de bilete speciale cu care se poate intra la un film din festival, la alegere, in zilele următoare donarii (19 – 21 iulie). Deci un motiv in plus sa mergi la donare.

Detalii despre cum se doneaza sange in Timisoara puteti citi aici. Procesul de donare nu s-a schimbat foarte mult de acum 5 ani. Consultatia din predonare este mai riguroasa, vine lume mai multa si, din pacate, se sta mai mult la coada. Insa cateva ore pot salva viata unui om si apoi mai mergeti si la un film bun si mancati lubenita. So… win-win! 😀

PS: pentru ca am vazut ca exista interes (articolul despre donare fiind cel mai citit in ultimii ani), o sa va povestesc si despre donarea de citafereza ce se face tot in Timisoara si reprezinta donarea de trombocite in cazul transplantului de ficat, transplat medular sau al bolnavilor de leucemie.

Trackbacks and Pingbacks

  1. Cum sa donezi sange in Timisoara | Andreea Ciobanu - June 21, 2019

    […] update din 2019 aici […]

Leave a Reply

Assign a menu in the Right Menu options.
facebook marketing