Chuck Norris vs Comunism

23 Jul

Chuck-Norris-vs-Communism-hbo-tiff

Prima zi de Ceau Cinema a insemnat pentru mine o mica intruziune in tineretea parintiilor mei datorita documentarului Chuck Norris vs Comunism, adica proiectia de deschidere a festivalului.

Am avut doar un an la revolutie si am prins prea putin din perioada casetelor si videoului. Eu nu m-am uitat la filme cu Chuck Norris si Van Damm pe casete video, ci inregistram Scoala Vedetelor peste ele. Din cauza asta eu nu imi aduc aminte de filmele dublate de Irina Nistor, dar am auzit povesti. Putine de la parintii mei si mai multe de la prieteni, dar cel mai mult am aflat aseara, in prima zi de Ceau Cinema.

Nu-mi imaginez si inteleg prea putin cum a fost viata in comunism cand singura tangeta a oamenilor cu o farama din occident se facea prin filmele traduse de Irina Nistor, aduse ilegal in tara. Dar ma bucur sa aflu ca si filmele au sadit in oameni samburi de schimbare. Ma incanta sa aflu ca prin taria unor oameni ca Irina Nistor sau Dl. Zamfir oamenii au avut sansa de a-si deschide sufletul si mintea.

O sa inchei cu un citat din documentar si postat de Oltea pe pagina ei de Facebook: “Toti acei oameni care erau pe strada si strigau despre libertate stiau ca se poate trai si altfel. De unde? Din filme” si cu o poza proasta facuta de mine cu omul Irina Nistor – vocea care a incantat o intreaga generatie. Haideti la film!

irina-nistor-timisoara-ceau-cinema

2 Responses to “Chuck Norris vs Comunism”