Cat costa un logo

24 Oct

Trec printr-o etapa in care am schimbat job, schimb blog, schimb facebook, ba chiar si numele. Singurul element lipsa: logo-ul. Asa ca, am apelat la dragele mele prietene de la Tourmaline Butique sa-mi faca un logo pe gustul meu. Sunt talentate, sunt creative si abia astept sa vad ce o sa-mi faca.

Inainte de a vorbi cu ele am cautat pe google despre logo-uri: cam cum se fac, cat costa si alte detalii de ordin tehnic ca sa stiu la ce ma inham. Ei bine, am dat peste niste informatii de m-au facut sa casc ochii cat casa poporului. De exemplu: voi stiati ca logo-ul jocurilor olimpice a costat 625.000 USD? Logo-ul de la Pepsi ajunge undeva la 1.000.000 USD, iar ca logo-ul turistic al Romaniei trece de un milion de dolari?

Pe de alta parte, am aflat ca logo-ul Nike nu costa mai mult de 35 de dolari, vechiul logo de Twitter ajunge la 15 si cel al renumitului brand Coca Cola a fost moca fiind facut de John Pemberton. (Daca nu-ti suna cunoscut John Pemberton si esti pasionat de advertising, da-ti doua palme si click pe link).

Sper sa fie relevante informatiile pentru voi. Daca mai aveti alte bombe d-astea, folositi cu incredere casuta de comentarii ca eu mi-s curioasa.

Sursa articol: Webcultura

6 Responses to “Cat costa un logo”