“Cand prostia te loveste-n barca…”

10 Sep

Anul asta am ajuns si eu sa vad minunatia Deltei, m-am tinut de prostii si acum trebuie sa vi le povesteesc si voua. Incepem cu primul episod si anume: Cand prostia te loveste-n barca. Lectura placuta πŸ™‚

Plaja din Sulina este cea mai frumoasa din Romania si cu asta basta. Inafara de faptul ca trebuie sa mergi cu absolut toate mijloacele de transport in comun ca sa ajungi acolo (inafara de avion), plaja este superba: marea e curata si limpede, nisipul e fin, gasesti scoici de toate felurile, curatenie peste tot, terase ieftine, muzica buna, lume putina si microbuze care circula din ora in ora si te lasa unde vrei tu. Deci, cum suna? πŸ™‚ Intr-adevar, daca iti doresti o mega-discoteca Tineretului, prin Sulina n-ai sa gasesti.

Acum sa trecem la povestea mea. Pornim noi, trei la numar, cu salupa inspre Sulina sa ne bronzolim cum se cuvine, sa ne imbaiam in apa sarata si sa bem un Carlsberg rece in timp ce briza ne sufla-n freza. Toate bune si frumoase. Ajungem pe plaja, facem tot ce-am zis mai sus, timpul se scurge prea repede, asa ca ajungem la partea cu stransul catrafuselor ca mai apoi sa pornim spre pensiunea noastra unde ne astepta o minunata ciorba de peste si o salata de icre cum n-am mai mancat niciunde in viata mea.

Pornim cu salupa galop inspre pensiune. Motorul nu era unul foarte stralucit. Avea numai 8 cai, dar macar erau frumosi. Pe la jumatatea drumului incepe sa-si faca efectul berea, asa ca baietii au oprit sa salute o salcie frumoasa. Se urca ei inapoi in barca si cand sa pornim la drum, cucu bau, motorul s-ar mai fi odihnit putin. Barcagiul nostru face ce face, da cu praf de zane, apoi cu ciocanul si nimic. O jumatate de ora mai tarziu, porneste barca. Problema e ca mergea cu un cal jumate si nici frumos nu mai era. Plimbarea devine una foarte romantica. Soarele apunea, briza batea, dunarea avea valuri finute. Dar sa vezi ce romantica gen Twilight a devenit cand tantarii au inceput sa ne atace si, dupa cum stiti, in Delta nu sunt tocmai putini si pasnici. Nemernicii sunt imuni si la AUTAN! Si sa ma vezi pe mine cum stateam cu prosoapele in cap si sa-i vezi pe baieti cum incercau sa rada la bancuri seci doar doar de n-or mai simti tantarii.

Ei bine, un drum de o ora jumatate l-am facut in 3, dar macar am vazut fiecare salcie, fiecare cuib de stuf si am reusit sa numar aproape toate stelele. La pensiune am ajuns undeva dupa ora 22. Morti de foame si de frig, perforati de insectele din delta, cu un telefon in minus si arsi de soare. Ca sa punem punct noptii in stil mare, ne-am delectat cu mancarea nemaipomenita de la pensiunea Cuibul Cucului si ne-am culcat ca sa ne pregatim de o noua aventura. Urma sa vedem coloniile de pasari πŸ™‚

Poze gasiti aici.

PS: Titlul face referire la prostiile pe care le-am putut debita inghetand de frig in barca.

12 Responses to ““Cand prostia te loveste-n barca…””