Amintiri de decembrie

15 Nov

Imi aduc aminte de primul Craciun petrecut in familie cu mult drag. Ii scrisesem o scrisoare de zece pagini mosului. In trei imi ceream scuze pentru bulinele negre de la gradinita si ii explicam ca nu a fost vina mea. Imi celelalte ii spuneam cat de multa nevoie am de o pereche de role, dar si de o bicicleta.

Imi aduc aminte ca tot atunci a fost pentru prima data cand am impodobit bradul singura. Aveam asa mari emotii incat mi se strangea stomacul de fiecare data cand intra cineva in casa si se uita insistent la podoabele frumos asortate. Ma ascundeam in camera, dar tineam usa putin deschisa cat sa aud laudele musafirilor.

In acelasi an l-am asteptat pe mosu` pana dimineata. Am adormit cu capul pe masuta de langa brad. Mama mi-a zis ca am inchis ochii fix inainte cu cinci minute sa apara Mos Craciun la geam si ca a strecurat repede cadourile sub brad. Il pierdusem inca o data, dar nu eram suparata. Aveam de gand sa-l vanez la anul. Ba mai mult, ma gandeam si la cateva capcane.

Imi aduc aminte de primul Craciun petrecut in familie ca si cum ar fi fost ieri. Era un iz de sarbatori si o aroma de prajituri in aer. Erau cadouri si multe zambete. Culori, beculete, muzica si rasete. Familie. Asta inseamna pentru mine decembrie. De la Sfantul Andrei si pana de revelion, decembrie reuseste sa aduca o mireasma aparte si sa creeze o atmosfera de basm in care m-as lafai tot anul 🙂

 

 

No comments yet

Leave a Reply

Assign a menu in the Right Menu options.
facebook marketing