4 scurtmetraje de Adrian Sitaru deschid pofta de comedie la #Timisoara

11 Mar

adrian-sitaru-domestic-scurtmetrajeDin postura unei iubitoare de film, trebuie sa va anunt si sa va recomand un eveniment ce urmeaza sa aiba loc saptamana asta, adica pe 15 martie, in Aula BCUT.

Cele mai premiate scurtmetraje realizate de Adrian Sitaru, vor fi proiectate la Universitatea de Vest. Comediile Chefu (2012), Colivia (2009), Lord (2009) si Valuri (2007) au fost apreciate la festivaluri internationale si au obtinut nu mai putin de 58 de premii.

Cele patru scurtmetraje vin cu scopul de a deschide pofta cinefililor pentru comedie si pentru a anunta lansarea viitorului film semnat de Adrian Sitaru, Domestic, care se lanseaza in Timisoara pe data de 23 martie, in cadrul unei proiectii de gala la Liceului de Muzica  Ion Vidu, incepand cu ora 19. Trailer-ul poate fi vizionat aici.

ATENTIE: Intrarea este libera si sper ca sala sa fie iar neincapatoare pentru a dovedi inca o data cata nevoie are Timisoara de o cinemateca.

 Despre cele patru scurtmetraje:

VALURILE, 16′:

La mare, pe plaja, doi oameni sunt pusi in situatii limita. Un baiat este rugat de catre o frumoasa mama occidentala sa aiba grija de copilul ei de patru ani. Un tata si sot plictisit flirteaza in mare cu aceeasi straină, încercand sa o învete sa inoate. Insa povestea ia un alt curs atunci cand frumoasa mama dispare sub valuri…

Cu: Sergiu Costache, Karen Wallet, Bors Roberto, Adrian Titieni, Clara Voda, Vlad Voda, Marcelo Cobzariu

LORD, 22′:

Cu toate ca uraste cainii, Toni isi castiga viata adunandu-i pe cei pierduti si apoi santajandu-le stapanii, pentru sume frumusele de bani. Experienta cu un pechinez batran si urat de care nu reuseste sa scape il face pe Toni sa descopere trezindu-se in el sentimente de afectiune de a caror existenta nu avea nici o idee.

Cu : Sergiu Costache, Andreea Samson

COLIVIA, 17′:

Alin, un baietel de 10 ani, gaseste un porumbel bolnav si il aduce acasa, ceea ce provoaca o adevarata furtuna in familie. Tatal sau nu vrea ca „animalul” sa fie tinut in casa, dar in cele din urma accepta ca porumbelul sa stea pe balcon cateva zile, pana se face bine sau pana… moare. Dar Alin nu se multumeste cu atat si isi doreste o colivie pentru pasarea sa. Cine va castiga?

Cu : Adrian Titieni, Clara Voda, Vlad Voda

CHEFU, 18′:

Neli (55 de ani) merge la Bucuresti pentru cateva zile, in timp ce Dan, fiul ei de 17 ani, ramane singur acasa. Cand se intoarce, vecinii ii sar in întampinare, dezvaluindu-i in cele mai mici detalii picanterii de la petrecerea pe care Dan o organizase in absenta ei. Putin mai tarziu, întalnirea lui Neli cu Dan ii deschide acesteia o perspectiva diferita asupra a ceea ce credea ca stie despre prietenii ei din bloc.

Cu: Tania Filip, Clara Voda, Natasa Raab, Elena Ivanca si Emilian Marnea

 

Trackbacks and Pingbacks

  1. Scurta radiografie de cinemateca timisoreana « Nebuloasa - March 11, 2013

    […] pentru asta, atunci cand trebuie. Care pe unde poate si i se da voie. De exemplu, pe 23 martie, scurtmetrajele lui Adrian Sitaru se pot vedea la Aula BCUT. Traiesc de 7 ani in Timisoara si n-am nici cea mai vaga idee unde e Aula […]

  2. Iesirea cu fetele si mascatii buclucasi | Andreea Ciobanu - March 16, 2013

    […] departe. Vineri a fost ziua cea mare. Mi-am facut incalzirea cu portia de scurtmetraje semnate de Adrian Sitaru (va povestesc despre ele mai tarziu) si apoi am purces spre D`arc, locasul […]

Leave a Reply

Assign a menu in the Right Menu options.
facebook marketing