21 de zile fara tutun

27 Sep

De fapt, maine implinesc 21 de zile de cand nu am mai pus o tigara in gura, dar ma laud si eu cu efortul pe care l-am depus. Deci da, vreau sa ma laudati si sa-mi spuneti felicitari 🙂

Inainte de aceasta isprava am mai avut multe tentative de a ma lasa de tigari. Chiar aici, pe blogul meu, veti gasit cateva. Evident, niciuna nu a reusit pentru ca nu am avut destula ambitia, vointa sau cum vreti voi sa numiti acest efort.

Cum m-am hotarat acum sa ma las de tigari? Lipsa banilor a cantarit mult. De fapt, nu neaparat lipsa, ci banii pe care-i aruncam pe tigari cand as fi putut sa merg mai des la cinema decat sa fumez.

Tigarile ajunsesera sa faca parte din viata mea mai mult decat orice altceva sau mai mult decat oricine. Cand era vorba de a iesi undeva cu prietenii, primul gand: „mai am tigari?” Cand era vorba de a merge undeva, vacanta, concediu, oriunde, nu ma interesa nimic mai mult decat siguranta ca am tigari sau am de unde sa-mi cumpar.

Si uite asa m-am hotarat sa le las dracu`. Ce m-a ajutat sa trec prin aceste 20 de zile? Gandul ca voi avea mai multi bani si chiar am mai multi 🙂 Bine. Exista si riscuri. Am inceput sa alerg de nebuna prin casa, fac curatenie toata ziua, scriu mai des, cant si urlu cat ma tin plamanii. Plus, am inceput sa merg la tenis si-mi place la nebunie.

Dupa 20 de zile nu mai simt pofta aia nebuna de tigari. Plamanul nu mai plange dupa tutun ca la inceput. Inca imi e greu cand ies cu prieteni care fumeaza de-si rup plamanii, dar, banuiesc, ca trece si pofta asta la un moment dat.

Ceea ce vroiam eu sa zic aici e ca sunt foarte mandra de mine ca am reusit sa nu fumez atata timp. Nu as fi crezut vreodata ca pot sta atatea zile fara tutun si uite ca am reusit. Asa ca am nevoie de laude si multe multe felicitari 🙂

Ca tot vorbim de fumat: Vedeti mai jos un video care va spune de ce fumatul ucide 🙂

11 Responses to “21 de zile fara tutun”