2.0 – o lume care-mi place

25 Oct

Citind articolul despre Vodafone si caii de la Letea am ajuns la concluzia ca iubesc lumea online-ului, retelele sociale si tot ceea ce necesita internet pentru functionare. Ce legatura are una cu alta? In mai putin de 5 minute un text de pe blog a fost recomandat si citit de peste 50 de persoane.

Nu am prins foarte mult din perioada in care internetul nu exista. De pe cand urmam scoala generala aveam internet de la myx si parca era legat de Connex. Nu-mi aduc aminte exact numele, dar stiu ca primeam net cu portia, piratam cu 5kb/s, stateam ore bune dupa o melodie si saptamani intregi dupa filme si jocuri. Nu mai stiu exact cum era pe atunci, dar tin minte ca singurele informatii le primeam de la buletinul de stiri si nu intotdeauna erau utile. Aceeasi treaba se intampla si cu ziarele pe care le gaseai la taraba de la coltul blocului.

Astazi, ajunge sa share-uiesti ceva pe wall si informatia ajunge in decurs de cateva secunde la prietenii tai. Mi se pare o inventie extraordinara Facebook-ul si Twitter-ul daca e sa privim partea benefica a lor, nu cea matrimoniala.  Totul e simplu, rapid si eficient.

Sa luam exemplu jurnalistii prinsi in focul razboaielor care au apelat la Twitter pentru a transmite informatii catre lumea intreaga. Sa luam un alt exemplu mai recent. Milioane de oameni l-au urmarit online pe Felix cum sare cap aproape de pe luna. Cata lume ar fi urmarit grozavia daca nu exista online-ul? Cati ar fi vazut rasuflarea usurata a mamei lui Felix in timp ce-si privea copilul pasind pe pamant dupa ce s-a aruncat de la o intaltime de 38 de mii de metri?

Lumea online-ului este cea mai frumoasa daca alegi sa o privesti asa. Nu stiu cum vi se pare voua si cum o priviti, dar tare mi-ar placea sa-mi impartasiti imaginea pe care o aveti atunci cand va ganditi la online, social media si oamenii care fac parte din cele doua. 🙂

Sursa foto

2 Responses to “2.0 – o lume care-mi place”