1 august 2020 – excursie la Arad

1 Aug

Robin are 10 luni. E la fel de greu.

Nu-mi aduc aminte multe de la inceput (de cand s-a nascut Robin), dar tin minte ca mi-a fost greu. Am plans mult. Robin plangea mult. Nu stiam ce fac. Nici acum nu stiu. Nu-mi aduc aminte sa fi fost foarte fericita. Poate prea rar. Poate doar in momentele cand reuseam sa leg mai mult de 2 ore de somn. Nu stiu de ce, dar nu am reusit sa ma bucur mai de nimic.

Scriu randurile astea doar pentru ca scrisul a fost intotdeauna psihologul meu. Sper ca blog-ul meu sa ma vindece. Macar putin. Am nevoie de liniste si de ceva al meu. Deocamdata totul este pentru Robin. Eu nu mai exist. Cel putin asa simt.

Revenind la Robin.

Uneori am impresia ca cei din jurul meu cred ca nu-l iubesc. Ma plang mult, le spun cat de agitat e Robin si cat de greu e sa il culc, sa il linistesc, sa stau non stop cu el. E un copil curios, ambitios si plin de energie. Dupa o zi intreaga cu el, o mamica si o bunica sunt terminate.

Dar il iubesc. E un pui scump ce invata foarte repede, zambeste mieros si ii place sa se alinte cand se trezeste. Il iubesc cu fiecare por, dar nu stiu sa arat, sa ii arat. Sper sa invat. Nu vreau sa creasca si el cu impresia asta.

Astazi am fost in Arad. A fost greu. Din nou.

In drum spre Arad, in masina, am facut pe clown-ul o ora. Pe drum inapoi a plans cat a cuprins. Programul de somn i-a fost dat peste cap, cu Alin m-am certat. Sunt obosita, dar ma bucur ca am vazut-o pe Mira. Imi era dor de ea. E o prietena draga. Adevarul e ca cel mai dor mi-e sa stau la vin si la povesti nemuritoare cu ea si mi-e teama ca zilele alea au apus.

Alin zice ca nu. Insista ca viata nu se schimba cand ai un copil doar daca o lasi tu sa te schimbe. Eu cred ca nu ai de ales. Devii altcineva si trebuie sa iti gasesti o noua identitate. Ma rog, magazinul din colt nu mai identitati pe stoc, asa ca mai caut.

Astazi e prima zi cand scriu aici ce am pe suflet. Sper sa o fac cat mai des si sper sa ma ajute. Pana data viitoare, ma pun la somn. Sper ca Robin sa doarma. Ii creste dintele no. 4.

Fingers crossed.

One Response to “1 august 2020 – excursie la Arad”