Romania abtibild

12 Mar

Nu stiu daca sunt in masura, deoacamdata, sa-i critic carte lui Cristian Tudor Popescu. De aceea postul asta e doar o parere/recomandare cat se poate de subiectiva asupra unei carti care m-a surprins placut.

Cristian Tudor Popescu realizeaza prin aceasta carte o evaluare a evenimentelor din domeniul politic, social si cultural. Romania abtibild este un mix captivant de editoriale care pun accentul pe problemele lasate mostenire de comunism, vorbeste in detaliu si acuzator despre dosarele securitatii, impactul mineriadelor, de situatia Iugoslaviei si despre forta NATO. Romania abtibild este o carte scrisa cu o doza de luciditate si alta de intuitie. O multitudine de stari si fapte sunt disecate transant de sincer de editorialistul CTP.

Mai sus e doar o scurta prezentare a cartii. Ce m-a impresionat pe mine este faptul ca aceasta carte a aparut prin 2000. Ce s-a schimbat de atunci? Nimic. Imaturitatea statului de care vorbeste CTP este la fel de prezenta si astazi doar cu alti actori in rolurile principale (desi e discutabila si treaba asta).

3 Responses to “Romania abtibild”

 1. TiTex March 12, 2011 at 7:34 pm #

  din punct de vedere politic nu pot decat sa raspund printr-o melodie a unui artist care poate nu e foarte popular (cunoscut) dar are melodii de exceptie…cel putin din punctul meu de vedere

  asta e putin mai extrema dar cu nimic mai prejos de adevar

  In ceea ce priveste cartea lui CTP , nu stiu daca o sa ajung s-o citesc din simplul motiv ca nu prea ma atrage o carte despre chestii politice chiar daca nu e doar despre politica , plus ca am trait si eu tot aici in Romania si ,stiu cum a fost si inainte de revolutie …cu siguranta nu a fost mai bine nici atunci chiar daca unii au tendinta sa zica (virgula) ca a fost dar problema e ca si dupa revolutie nu s-a intamplat mai nimic semnificativ sa simti nevoia sa exclami “Ce bine ca am scapat de comunism!”
  Din punct de vedere social si cultural romania ar avea destule de oferit daca nu ne-am preocupa mereu sa fim si sa avem ce au cei din vest
  As vrea sa vad oamenii din romania cu mai mult simt al responsabilitatii pentru ca in cele din urma toti suntem vinovati pentru unde suntem acum ca si tara , ca si popor.
  Credca ce ma deranjeaza cel mai mult e “turismul” din romania , suntem foarte needucati ca popor , orase pline de mizerii , sate la fel … gasesti o sacosa sau o sticla de plastic credca si daca te duci pe varful omu , in cel mai adanc loc dintr-o padure , in rauri… practic oriunde te duci nu exista sa nu gasesti mormane de gunoaie adunate de vant sau apa.As pune pariu ca si multi straini care vin sa ne viziteze “Gradina Carpatina” sau cum ii zice la logoul ala cu scandal a lui Udrea fac la fel … asta pentru ca aici e se poate , e voie pentru ca nu sunt legi , iar daca sunt nu sunt aplicate , si daca sunt aplicate cu ceva maruntis de EU sunt iertati.
  Ar trebui sa fie introduse ceva legi aspre , nu vorbesc aici de amenzi f mari pentru ca oricum n-avem cum sa le platim (populatia generala) sau de inchisoare , dar ar putea aplica legea aceea celebra de la americani daca tot ne luam dupa vest , cea cu munca in folosul comunitatii asa cine ar fi prins ca face mizerie sa fie constrans la astfel de munca indiferent de statutul social, dar legea sa fie aplicata in paralel cu publicitate maxima in masmedia in aceasta privinta asa poate ar auzi si altcevs populatia in afara de manelele de pe protv si alte posturi tv.

  pfff cat am scris … m-am luat dus de val πŸ˜€

  Vescan @ youtube , nu o sa va para rau πŸ™‚
  http://www.youtube.com/results?search_query=vescan&aq=f

 2. Deea March 14, 2011 at 8:49 pm #

  Daca nu eram fortata sa o citesc pt scoala, cu siguranta nu as fi ajuns la cartea asta si nu as fi pus mana pe ea. E gresit sa gandesti asa. E chiar o carte buna. Daca te plictisesti vreodata si simti ca nu faci nimic util, pune mana pe carte πŸ˜€

 3. TiTex March 15, 2011 at 12:36 pm #

  nu prea ma plictisesc aia e problema (sau nu e) , dar cand voi avea chef de citit si alte carti in afara de cele de IT sper sa imi amintesc de cartea asta πŸ™‚

Leave a Reply

Andreea Ciobanu
facebook marketing