Poti schimba ceva fara violenta?

22 Jan

Circula pe Facebook, Twitter si blog-uri niste poze in care ba o pustoaica le da flori jandarmilor, ba inimioare, pusi pusi, xoxo!

Nu stiu eu multe, cert este ca ne purtam ca niste concurente de la Miss World. Toti ne dorim pace in lume, multa iubire, dragoste si alte cele, dar sa-mi explice si mie cineva: cum poti schimba ceva in tara asta fara violenta? Si nu, nu spun ca violenta este raspunsul la toate problemele pe care le avem, dar in momentul de fata, cum poti sa tragi un semnal de alarma? Sa ma lamureasca si pe mine cineva.

 

Poza e luata de pe Facebook. Nu am idee cine a facut-o. Daca autorul isi doreste sa-i apara numele, sa-mi dea un mesaj 🙂

15 Responses to “Poti schimba ceva fara violenta?”

 1. Cosmin Băluţă January 22, 2012 at 4:41 pm #

  NU!

 2. Ciobby January 22, 2012 at 5:24 pm #

  Printr-un protest pacifist major poți să arăți că:
  1. că vezi și auzi ce se întâmplă în societate, deci nu se poate fura fără ca tu să vezi și să auzi
  2. că ești nemulțumit de această stare a lucrurilor
  3. că, la modul personal, te deranjează nedreptățile existente în societate
  4. că ești dispus să faci un efort în vederea schimbării situației curente
  5. că nu ești singur, că sunteți mulți și toți stați cu ochii pe “ei”

  Oricine crede că poate să obțină ceva la nivel macrosocial în urma lovirii cu pietre a câtorva jandarmi este retardat. Cele 3-4 milioane de francezi care ies în stradă la protestele sindicale periodice au o putere și o influență infinit mai mare decât imbecilii care-au vandalizat o reprezentanță Vodafone, două chioșcuri de ziare și câteva mașini.

  • Deea January 22, 2012 at 5:31 pm #

   Si sunt total de acord cu ceea ce spui tu. Sunt imbecili cei care au vandalizat Vodafone-ul (sunt aproape convinsa ca lucrau la Orange:) ) si sunt la fel de imbecili si jandarmii care loveau in disperare oameni nevinovati.

   Dar daca dai o floare unui jandarm, ce rezolvi? La fel te intreb si in cazul copilului care le ofera multa dragoste jandarmilor. Mi se pare imbecil parintele care-si duce copilasul de 4-5-6-7-8 ani intr-o posibila zona de conflict.

   Si revenind la ceea ce am scris, un protest pasnic in Romania nu va schimba absolut nimic pentru ca ai nu stiu multe conducatorii nostri, dar au multa rabdare…

   PS: Ne vedem la 7 la protest?

   • Ciobby January 22, 2012 at 9:48 pm #

    Nu e de ajuns să ceri ceva, mai trebuie să ceri și ceva legitim. Sunt imbecili care cer desființarea partidelor, revenirea la comunism, anularea contractului cu RMGC, naționalizarea întreprinderilor ș.a.m.d.. Unii au ieșit în stradă condamnând privatizarea care nu urma să se facă în cazul adoptării legii sănătății, alți pentru a-l da jos pe-un dictator care a fost suspendat de Parlament, care s-a chinuit un an și jumătate să schimbe primul ministru și care e mai înjurat decât orice fotbalist. În ipoteza în care cerințele le-ar fi ascultate, țara ar fi într-un haos total. Până când populația învață să și ceară ceva legitim și argumentat, e de ajuns să iasă în stradă pentru a-și arăta nemulțumirea și prin asta să arate că există un electorat care vrea altceva, vrea mai mult și mai bine. Mai citesc oamenii aceia, se mai informează, mai analizează și după ce fac toate aceste lucruri, probabil că și atitudinea guvernanților se va schimba.

    Când am văzut manifestul acelui ultras prin care cerea închiderea mall-urilor am crezut că tâmpesc…

   • Ciobby January 23, 2012 at 4:39 pm #

    S-a întâmplat ceva. Baconschi a fost demis pentru declarațiile nepoliticoase făcute la adresa protestatarilor publicate pe blogul său.

    Doresc să le mulțumesc pe această cale tuturor celor care au ieșit în stradă.

 3. marius January 22, 2012 at 6:35 pm #

  Da, se poate. Trebuie doar sa le arati ca existi, ca nu sunt singuri, ca nu pot face chiar ce vor.

  • Deea January 23, 2012 at 10:32 am #

   Poate am pus intrebarea gresita: mai exista solidaritatea in Romania?

 4. Adi January 22, 2012 at 11:19 pm #

  Cum promiteam, raspund la intrebarea ta: la noi in tara se pot produce schimbari fara violenta atunci cand vom invata lectia de a protesta! Sa protestezi pentru un tel bine determinat, care sa aiba la baza sa pertinenta si adevar, iar la proteste sa nu participe 1.000 de oameni, nu 10 mii, ci intreaga tara! Atunci cred ca se poate schimba ceva fara violenta!
  Din pacate, in ziua de azi totul tine de sfera politicii! Desi se injura pe la TV, politicienii isi tin spatele pentru ca se stiu murdari si pentru ca inca fac afaceri unii cu altii… doar o mana spala pe alta! Nu-i intereseaza ce zic cei de jos doar atunci cand se apropie alegerile! De ce nu s-au intamplat protestele de acum anul trecut? Sau acum 2 ani? De ce tocmai acum? Pentru ca la toamna avem alegeri… si le trebuie capital social la vot!
  Cat despre violentele din Bucuresti, chiar cred ca nu era nevoie de asa ceva… la violenta se raspunde cu violenta! Nu tin in totalitate partea jandarmilor, pentru ca orice padure isi are uscaciunile ei, dar la TImisoara oare nu-s tot jandarmi? Aici de ce nu s-a povestit de astfel de evenimente?

  • Deea January 23, 2012 at 10:31 am #

   Pentru ca Timisoara e :afectata” de aerul occidentat si noi suntem mai…chill 😀 😀

   Mai in gluma mai in serios, respect pt ca esti in fiecare zi in centrul din Timisoara.

   • Adi January 23, 2012 at 5:05 pm #

    Mai in gluma, mai in serios: nu am fost chiar in fiecare zi… si m-am dus de voie, nu de nevoie! Dupa mintea mea, se vedea bine si de la camera live din Operei 😉

  • crinutza January 23, 2012 at 4:48 pm #

   Aici se bat protestatarii intre ei… Vezi Lorin Fortuna vs mos 😀

  • Alebal January 26, 2012 at 11:50 pm #

   ai pus punctul pe “i”!

   • Alebal January 26, 2012 at 11:52 pm #

    Protestatarii astia nici macar nu stiu ce vor…De fapt, vor ca cineva sa le rezolve peste noapte probleme…probleme care au aparut de cativa ani incoace. Mie nimeni nu-mi da nimic daca imi lipsesc 20 de bani, dar ei vor…nu stiu ce vor:))))….

    S-a inceput din cauza Smurd-ului, problema ce s-a rezolvat…

 5. Adi January 23, 2012 at 5:05 pm #

  Mai in gluma, mai in serios: nu am fost chiar in fiecare zi… si m-am dus de voie, nu de nevoie! Dupa mintea mea, se vedea bine si de la camera live din Operei 😉

 6. Alebal January 26, 2012 at 11:52 pm #

  Protestatarii astia nici macar nu stiu ce vor…De fapt, vor ca cineva sa le rezolve peste noapte probleme…probleme care au aparut de cativa ani incoace. Mie nimeni nu-mi da nimic daca imi lipsesc 20 de bani, dar ei vor…nu stiu ce vor:))))….

  S-a inceput din cauza Smurd-ului, problema ce s-a rezolvat…

Leave a Reply

Andreea Ciobanu
facebook marketing