Cat costa un logo

24 Oct

Trec printr-o etapa in care am schimbat job, schimb blog, schimb facebook, ba chiar si numele. Singurul element lipsa: logo-ul. Asa ca, am apelat la dragele mele prietene de la Tourmaline Butique sa-mi faca un logo pe gustul meu. Sunt talentate, sunt creative si abia astept sa vad ce o sa-mi faca.

Inainte de a vorbi cu ele am cautat pe google despre logo-uri: cam cum se fac, cat costa si alte detalii de ordin tehnic ca sa stiu la ce ma inham. Ei bine, am dat peste niste informatii de m-au facut sa casc ochii cat casa poporului. De exemplu: voi stiati ca logo-ul jocurilor olimpice a costat 625.000 USD? Logo-ul de la Pepsi ajunge undeva la 1.000.000 USD, iar ca logo-ul turistic al Romaniei trece de un milion de dolari?

Pe de alta parte, am aflat ca logo-ul Nike nu costa mai mult de 35 de dolari, vechiul logo de Twitter ajunge la 15 si cel al renumitului brand Coca Cola a fost moca fiind facut de John Pemberton. (Daca nu-ti suna cunoscut John Pemberton si esti pasionat de advertising, da-ti doua palme si click pe link).

Sper sa fie relevante informatiile pentru voi. Daca mai aveti alte bombe d-astea, folositi cu incredere casuta de comentarii ca eu mi-s curioasa.

Sursa articol: Webcultura

6 Responses to “Cat costa un logo”

 1. Misulik October 24, 2012 at 8:22 am #

  Nu pot sa cred ca nu stiai ca “faimosul” nostru logo cu frunza a costat 900.000 de dolari. Un logo care contine doua layere si un template gratis de pe net.

  • Andreea Ciobanu October 24, 2012 at 8:23 am #

   Stiam ca a fost scump, dar nu stiam pretul. EU pe webcultura am citit ca a fost 1 milion o suta de dolari 😀

 2. cotos October 25, 2012 at 7:00 am #

  Sa speram ca al tau nu se va apropia la pret de cele mentionate mai sus 🙂

 3. Alin October 29, 2012 at 6:00 pm #

  No nu mi-s din domeniu și poate vorbesc prostii, dar logourile alea scumpe nu vin numai cu bucățica de grafică, ci cu o întreagă strategie de marketing în spate construită în jurul lor și studii(adică de ce liniuța aia e așa și de ce am ales nuața aia și de ce pixelul la X/Y e nu știu cum) și ședințe de brainstorming, alea alea.

  Știu că, de exemplu, circula la o vreme un pdf destul de stufos legat de noul logo de la Pepsi.

 4. Rohid December 24, 2012 at 10:44 am #

  La opcif3n 2 es la mejor (sis e trata solo de escoger una de las ctauro). Es la mas sobria y estilizada. Creo que las otras deberedan formar parte de algfan libro para colorear. Tambie9n es cierto lo que comentaban de que no es necesario el par de burbujas de la parte inferior. Como sugerencia seria bueno cambiar los colores del logo (2) y usar algunos que hagan referencia mas directa a Nicaragua.

Leave a Reply

Andreea Ciobanu
facebook marketing